”Türkiye krizden en hızlı çıkacak ülkelerden biri”

MB Başkanı Yılmaz, Türkiye'nin kriz sürecinde OECD ülkeleri arasında finans sektörüne müdahale etmeyen tek ülke olduğunu söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TAHRAN - Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Türkiye'nin küresel mali krizden en hızlı çıkacak ülkelerden biri olacağını söyledi.

Yılmaz, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) ülkelerinin katılımıyla Tahran'da düzenlenen, "Küresel mali kriz ve EİT üyelerinin aldığı dersler ile kazandıkları tecrübeler" konulu toplantıya katıldı.

Toplantıya katılan İran, Pakistan, Afganistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Tacikistan temsilcilerine hitap eden Yılmaz, EİT çatısı altındaki ülkelerin ekonomi politikalarının başarısının karşılıklı olarak güveni artırmaya, ekonomik ve ticari alanlarda yakın işbirliğine bağlı olduğunu söyledi.

Yılmaz, "EİT üyeleri arasındaki yakın işbirliği ve istişareler, sadece ağır mali krizi hafifletmekle kalmayacak aynı zamanda ekonomik, sosyal gelişmelere ivme kazandıracak ve bölgede istikrarın sağlanmasına katkı sunacak" diye konuştu.

Gelecekte olası benzer durumlara karşı da EİT ülkelerinin ortak yaklaşım sergilenmesinin, krizin etkilerinin azaltması açısından önemli olduğunu belirten Yılmaz, "Geniş bir coğrafyayı kapsayan EİT üyelerinin ekonomik ve ticari tecrübelerini paylaşmaları bizim için çok önemlidir" dedi.

Türkiye'nin kriz sürecinde OECD ülkeleri arasında finans sektörüne müdahale etmeyen tek ülke olduğunu kaydeden Yılmaz, "Türkiye, bu krizden en çabuk çıkan ülkelerden biri olacak" ifadesini kullandı.

Yılmaz, kalkınmakta olan diğer ülkeler gibi küresel ekonomi ve finans sektörüyle bütünleşen Türkiye'nin de küresel mali krizin etkisi dışında kalmadığını, ancak alınan önlemlerle bu etkinin az hissedilmesinin sağlanabildiğini söyledi.

İran'ın ev sahipliğinde yapılan toplantıda, diğer ülke temsilcileri de konuya ilişkin ülkelerinin görüşlerini açıklayan konuşmalar yaptı.

Bu konularda ilginizi çekebilir