Türkiye ve Sırbistan arasında Kültür işbirliği

Bakan Bradic, protokol ile iki ülke arasında kültürel ilişkilerin daha da gelişeceğini, iyi ilişkileri ileriye götürüleceğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

KOCAELİ - Türkiye ile Sırbistan arasındaki "Kültür İşbirliği Protokolü", Sırbistan Kültür Bakanı Nebojsa Bradic ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından imzalandı.

Kocaeli Grand Yükseliş Otel'deki imza töreninin ardından açıklama yapan konuk Bakan Bradic, protokol ile iki ülke arasında kültürel ilişkilerin daha da gelişeceğini, iyi ilişkileri ileriye götürüleceğini söyledi.

Kocaeli'ne, protokolün imzalanmasının yanı sıra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları oyuncuları tarafından Türkiye prömiyeri yapılacak Bosnalı yazar Meşa Selimoviç'in ünlü romanından uyarlanan "Derviş ve Ölüm" adlı tiyatro oyununu izlemeye geldiklerini belirten Bradic, bu tür girişimlerle kültürel etkinlikleri artıracaklarını, oyunun buna vesile olduğunu söyleyerek, "Bugün aynı anda iki ülke arasındaki kültürel ilişkilerin de prömiyeri oluyor" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da bugünkü buluşmayı iki ay önce Bakü'de kararlaştırdıklarını anlattı.

İmzalanan protokolle iki ülke arasındaki kültürel ilişkilerin daha da güçlendirileceğini ifade eden Günay, "Bu tür ilişkiler, kültürler arasında önemli bir bağ ve köprüdür. Bugün hem protokol, hem de kültürel açılış yapıyoruz. Sayın Bakanın katkısıyla tiyatroya uyarlanan bu oyunu izleyeceğiz. Böyle bir kültür adamını karşılamaktan da çok memnunum" diye konuştu.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da konuk Bakanın bir kültür elçisi olduğunu kaydetti.

Oyunun telif hakkının Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'na verildiğini söyleyen Karaosmanoğlu, bundan dolayı Bakan Bradic'e teşekkür etti. Karaosmanoğlu, daha sonra telif hakkı sözleşmesini imzaladı.

Protokolün ardından Bradic ve Günay, konuk bakan tarafından uyarlanan "Derviş ve Ölüm" adlı tiyatro oyununun Türkiye prömiyerine katılmak üzere Süleyman Demirel Kültür Merkezi'ne gitti