”Türkiye'de 1 milyon kişi açlık sınırının altında”

CHP Grup Başkan Vekili Kemal Anadol hayat pahalılığının ,işsizliğin bir ateş topu gibi vatandaşın evine düştüğünü söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

EDİRNE - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili Kemal Anadol, Türkiye'de bir milyon kişinin açlık sınırında olduğunu öne sürdü.

Anadol, Edirne'nin Keşan ilçesinde, partisinin Şehitlik Parkı'ndaki CHP Seçim Bürosu'nun açılışını yaptı.

Kemal Anadol, açılışta, hayat pahalılığının ,işsizliğin bir ateş topu gibi vatandaşın evine düştüğünü söyledi. 29 mart yerel seçimlerine değinen Anadol, şunları kaydetti:

"29 Mart yerel seçim olmanın ötesinde, Türkiye'yi alnı açık insanların, alın teri ile kazandığı paralarla çoluk çocuğuna ekmek götürdüğü bir memleket haline getirme günüdür. Türkiye'yi bu iktidardan kurtarmak zorundayız. Toplu intiharlar, boşanmalar, aile dramları, aynen 2001 krizindeki gibi. Ama, maalesef bir kar topunun çığa dönüşü gibi yuvarlana yuvarlana üstümüze geliyor. Böyle bir ortamda yerel seçimlere giriyoruz."

Son krizde ortaya çıkan işsizler ordusunun 950 bin kişiye ulaştığını ileri süren Anadol, "Türkiye ne halde. Ama hiçbir Bakanın çocuğu bu krizin içinde değil. 'Babam sağ olsun' diyor hepsi. Yoksulluk ve açlık sınırındaki sayı çoğalıyor. Bir milyon kişi Türkiye'de resmen açlık sınırında. Yani aç. Üç öğün kendini doyuramıyor. Bu durumdaki bir ülkede çok haksız, insafsız, acımasız, merhametsiz, adaletsiz işler oluyor" diye konuştu.

Anadol, sözlerini şöyle tamamladı:

"İlla Almanya'dan dosya gelmesi mi lazım? Keşan'dan İstanbul'daki savcılara suç duyurusunda bulunuyorum. Görevinizi yapınız. Delilleri karartmaya başladılar. İnsanların yargıya karşı şüphe duymasına kimsenin hakkı yoktur."

CHP Grup Başkan Vekili Anadol, konuşmasının ardından, CHP Edirne Milletvekili Bilgin Paçarız ile birlikte seçim bürosunun açılışını yaptı.