Türkiye'nin Kadın Girişimcisi yarışmasına başvurular başladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
 
İSTANBUL - Garanti Bankası, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) ve Ekonomist dergisi işbirliğiyle, kadın girişimcileri cesaretlendirmek amacıyla düzenlenen Türkiye'nin Kadın Girişimcisi yarışmasının 7'incisine başvurular başladı.
Garanti Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, yarışmaya Türkiye'de yaşayan ve hakim ortak olduğu işletmenin yıllık cirosu 40 milyon liranın altında kalan tüm kadın girişimciler başvurabilecek ya da aday gösterilebilecek. Girişimci kadınlar, ''www.kadingirisimciyarismasi.com'' adresinden ve Garanti şubelerinden alacakları formlarla, 31 Mayıs 2013 tarihine kadar başvuruda bulunabilecek.
Konuya ilişkin görüşlerine yer verilen Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, ''7 yıldır düzenlediğimiz yarışma, her şeyden önce girişimci kadınların kendi başarılarının farkına varmasını sağlıyor, ortaya çıkan başarı hikayeleri yolun başındaki kadın girişimcilere yol gösteriyor'' dedi.
Yarışmanın kadınların motivasyon kazanmasının yanı sıra farklı iş ilişkileri geliştirmesine de zemin oluşturduğunu belirten Karadere, yarattıkları katma değerle, Türkiye ekonomisinin en önemli aktörleri arasında yer alan tüm kadın girişimcin, her şeyden önce kendilerine olan inançlarını daha da güçlendirmek için yarışmaya davet ettiklerini kaydetti.
 
4 kategoride ödül...
Verilen bilgilere göre, yarışmada bu sene, Türkiye'nin Kadın Girişimcisi, Gelecek Vaat Eden Kadın Girişimci ve Yöresinde Fark Yaratan Kadın Girişimci kategorilerinin yanı sıra, Türkiye'nin Kadın Sosyal Girişimcisi de ödüllendirilecek. Yeni kategoriyle, bir sosyal sorunun veya ihtiyacın farkına vararak, girişimcilik anlayışıyla ürettiği çözümlerle, sosyal değişim yaratmayı hedefleyen adayların başarılarına ışık tutulacak.
Böylece, çevre, insan hakları, sağlık, yoksulluk gibi alanlarda fayda yaratmak amacıyla sürdürülebilir iş fikirleri geliştiren girişimciler ayrı bir çerçevede değerlendirilecek ve desteklenecek.
Başvurular genel olarak, risk alma, cesaretli olma, etkin müşteri ilişkileri yönetimi, pazarlama faaliyetlerinde farklılaşma, finansal yapı, yöre ekonomisine katkıda bulunarak fark yaratma, çevreye duyarlı olma, sosyal bir soruna yenilikçi ve sürdürülebilir çözümler getirme gibi kriterlere göre değerlendirilecek.