Türkiye'nin önünü tıkamanın manası yoktu

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Fransa'nın Türkiye'nin AB üyeliği konusundaki değişen tavrını memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

 
ANKARA - AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Fransız mevkidaşı Bernard Cazeneuve ile Paris'te bir araya gelmeden önce Fransız haber ajansı AFP'ye verdiği mülakatta, Fransa'nın yeni yaklaşımını değerlendirdi.
 
Fransa'nın Türkiye'nin AB'ye katılım sürecinde 22. faslın açılmasına yardım edeceğini açıklamasını değerlendiren Bağış, "İşte yapılması gereken budur. Türkiye'nin AB üyelik sürecinin önünü tıkamanın hiçbir manası yoktu" dedi.
 
Fransa eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin bu süreci engellemeye çalışmasının anlamsız olduğunu söyleyen Bağış, ancak Fransız halkının sağduyulu davranarak Sarkozy'i "ülkenin başından alarak balık tutmaya yolladığını" belirtti.
 
AB'nin bundan sonra yapması gereken tek şeyin, Türkiye'ye kesin bir üyelik tarihi vermek olduğunun altını çizen Bağış, o tarihe kadar tümAB kriterlerinin yerine getirilmesi durumunda ise Türkiye'nin AB'ye kabul edilmesi gerektiğini söyledi.