Türkiye'ye sığınanların sayısı artıyor

Ülkelerindeki olaylar nedeniyle sınırdan geçerek Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin sayısı 5 bin 51'e ulaştı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HATAY - Suriye'deki olaylar nedeniyle sınırdan geçerek Türkiye'ye sığınan Suriyeli sayısının 5 bin 51'e ulaştığı bildirildi.

Suriye'de yaşanan olayların ardından, Türkiye'ye yakın köy ve kentlerden Hatay'ın Altınözü ve Yayladağı ilçelerine 29 Nisan'da başlayan kaçışlar sürüyor.

Yaklaşık 44 gündür aralıklarla devam eden geçişler kapsamında, Türkiye'ye sığınan Suriyeli sayısının 5 bin 51'e ulaştığı belirtildi.

Bu arada, ülkelerindeki olaylardan kaçarak, kendilerini güvende hissettikleri Yayladağı'na bağlı Güveççi köyü sınırına gelen, çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan bir grup Suriyeli, burada oluşturdukları çadırlarda ve araçlardaki bekleyişlerini sürdürüyor.

Suriyeliler, yiyecek ihtiyaçlarını kaçak olarak geçtikleri Türk köylerinden temin ederken, bazı çocuklar da ailelerine ekmek götürebilmek için tel örgüleri aşıp ağaçlık alandan Güveççi köyüne geliyor.

Çocuklar, köyden aldıkları ve büyük poşetlere doldurdukları ekmekleri, geldikleri yoldan geri dönerek, Suriye topraklarında bekleyen ailelerine götürüyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir