Türkiye'yi temsil edecek

ASF, Milletlerarası Ticaret Odası bünyesindeki Dünya Odalar Federasyonu'nun (WCF) düzenlediği dünya odalar arası proje yarışmasında "En İyi Uluslararası Proje" dalında finalist olarak yarışacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA  - Ankara Shopping Fest (ASF), Milletlerarası Ticaret Odası bünyesindeki Dünya Odalar Federasyonu'nun (WCF) düzenlediği dünya odalar arası proje yarışmasında "En İyi Uluslararası Proje" dalında finalist olarak yarışacak.
Ankara Ticaret Odası'ndan (ATO) yapılan açıklamada, 1. Ankara Alışveriş Festivali'nin (Ankara Shopping Fest-ASF), Türkiye'de elde ettiği başarıların ardından uluslararası alanda da başarılara imza atmaya hazırlandığı belirtildi.
Açıklamaya göre ASF, "En İyi Uluslararası Proje" dalında finalist olarak yer alacağı yarışma, 22-25 Nisan 2013 tarihlerinde Katar'ın başkenti Doha'da gerçekleştirilecek. 42 ülkeden 65 ticaret ve sanayi odasının katılacağı yarışmada, ASF'nin bulunduğu "En İyi Uluslararası Proje" kategorisi dışında, "En İyi Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi", "En İyi Küçük İşletme Projesi", "En Sıradışı Proje" ve "En İyi Genç Girişimcilik Projesi" kategorilerinde de projeler yarışacak.
Beş ayrı kategoride finale kalan odalar, projelerini 22-25 Nisan tarihinde Doha'da yapılacak Milletlerarası Ticaret Odası 8. Dünya Odaları Kongresi'nde sunacaklar. Katar Ticaret ve Sanayi Odası'nın ev sahipliği yapacağı kongreye dünyanın dört bir köşesinden 12 bin ticaret odası temsilcisi katılacak.
 
ASF 4 ülkeyle yarışacak
 
Dünya Odaları Yarışması, dünyanın dört bir yanından gelen ticaret ve sanayi odaları tarafından yürütülen yenilikçi projelerin tanıtıldığı tek uluslararası etkinlik statüsünde. ASF bu yarışmada, alanında, İngiltere, Çin, Slovakya ve Tanzanya ile yarışacak. ATO'nun Ankara Shopping Fest ile katıldığı yarışmaya, İngiltere'den Bristol Ticaret Odası, Çin'den Çin Uluslararası Ticaret Odası, Slovakya'dan Slovakya Ticaret ve Sanayi Odası, Tanzanya'dan Tanzanya Ticaret Sanayi ve Tarım Odası da kendi projeleriyle yarışacak.
 
ATO Başkanı Bezci: "Tarihi bir başarı"
 
ATO Başkanı Salih Bezci, Ankara Alışveriş Festivali'nin dünya projeleriyle birlikte yarışmasının gurur verici olduğunu belirterek, "Başkent'te bir alışveriş festivali organize etmekteki birinci amacımız Ankara'nın tanıtımına katkı sağlayarak, marka şehir yolunu açmaktı. Daha ilk festivalle dünyanın dikkatini çektik. Ankara'nın ve Türkiye'nin prestiji artacak" dedi.