Türkiye’den mezun olan sağlıkçılar fahri elçi olmaya hazır

Türkiye üniversitelerinin sağlıkla ilgili bölümlerinde okumuş yabancı mezunlar Türkiye'nin fahri elçisi gibi çalışmaya hazır.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA (DÜNYA)

Ankara Sanayi Odası’nın 4 yıldır üzerinde çalıştığı ve geçtiğimiz hafta ATO işbirliğiyle gerçekleştirdiği “Türkiye Mezunları Sağlık Konferansı’na katılan Türkiye üniversitelerinin sağlıkla ilgili bölümlerinde okumuş yabancı mezunlar, Türkiye’nin fahri elçisi gibi çalışmaya hazır olduklarını belirttiler.

Bu noktada Türkiye’nin en büyük eksikliğinin tanıtım olduğunu ifade eden sağlıkçılar, kendilerinin Türkiye’den çok fazla faydalandıklarını ve faydalanmaya devam edeceklerini, ancak Türkiye’de katacak çok şeyleri olduğunun da altını çizdiler. 56 ülkeden gelen 200’den fazla sağlıkçı, kurulan ilişkiyi sürekli kılacak bir mekanizma kurulması gerektiğini ifade etti.

Ankara’da gerçekleştirilen ve 3 gün süren konferansta, “Sağlık Turizmi”, “ilaç ve Eczacılık”, “Tıbbi Cihaz ve Malzemeleri” ile “Sağlık Yatırımları ve Politikaları” başlıklı 4 ayrı çalıştay gerçekleştirildi.

Sağlık turizmi çalıştayına k atılanlar, Türkiye’nin vize uyguladığı ülkelerden tedavi amaçlı gelenlerin zorluklar yaşadığı ve vize sürelerinin kısa olduğunu bildirdiler.

İlaç ve eczacılık çalıştayında, Afrirakıl katılımcılar, Türkiye’den gelen ilaçların prospektüslerinin Türkçe olmasının sıkıntı yarattığını ifade ederken, tıbbi cihaz çalıştayında, medikal ürün tanıtımlarının eksik yapıldığı vurgulandı.

Sağlık yatırımları çalıştayında ise kamu hastanelerinde kalitenin düşmemesi konusunda neler yapılabileceği konusu ele alındı.

Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, böyle bir alanda ilk defa gerçekleştirilen konferansın sonuçlarından memnun olduklarını belirtirken, çalıştaydaki önerileri takip edecek bir çalışma grubu kuracaklarını anlattı. Özdebir, başka sektörlerde de bu tür konferanslar planladıklarını bildirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir