'Türkiye'nin desteklenmesi önemli'

Başbakan Yıldırım, "PKK, PYD, DEAŞ ve FETÖ gibi terör örgütleriyle aynı anda mücadele etmek durumunda olan Türkiye'nin desteklenmesi, bu mücadelelerin başarıya ulaşmasına katkı sağlayacaktır." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde Danimarka Başbakanı Lars Lokke Rasmussen ile bir araya gelerek ortak basın toplantısı düzenledi.

Başbakan Binali Yıldırım, yaptığı açıklamada, "Terörle mücadelede uluslararası işbirliğine olan ihtiyacın bugün, düne göre daha fazla olduğu konusunda Danimarka'nın da Türkiye'nin de aynı düşünceleri paylaştığını gördük. PKK, PYD, DEAŞ ve FETÖ gibi terör örgütleriyle aynı anda mücadele etmek durumunda olan Türkiye'nin desteklenmesi, bu mücadelelerin başarıya ulaşmasına katkı sağlayacaktır."

Başbakan Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü:

"Özellikle Danimarka hükümetinin bağımsız mahkemelerinin, PKK terör örgütünün yayın organı Roj TV'nin kapatılmasına ilişkin kararı, bu mücadelede güzel bir örnek olarak görülmektedir. Teröre karşı Danimarka ile süregelen olumlu işbirliğimizin, bir terör örgütü olan ve son günlerde bu darbenin de gerçekleştirilmesinde başrol oynayan FETÖ ile mücadele konusunda da devam etmesi en büyük arzumuzdur."