TÜSİAD, ABD'de temaslarda bulunacak

TÜSİAD Başkanı Boyner başkanlığındaki heyet, ABD temaslarının ardından Madrid'de Kral Juan Carlos'la görüşecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- İSTANBUL - Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) heyeti, 19-20 Nisan 2010 tarihlerinde Washington DC'yi ziyaret ederek bir dizi temaslarda bulunacak. TÜSİAD'dan yapılan yazılı açıklamada, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner başkanlığındaki heyetin 19-20 Nisan 2010 tarihlerinde Washington DC'yi ziyaret ederek, ABD Ulusal Güvenlik Konseyi (NSC), Uluslararası Para Fonu (IMF), Ticaret Bakanlığı, Brookings Enstitüsü, Dışişleri Bakanlığı, Carnegie Uluslararası Barış Vakfı, sivil toplum temsilcileri ve Türk ve Amerikan medya temsilcileri ile bir araya geleceği, heyetin Washington Büyükelçisi Namık Tan ile de gündemindeki konularla ilgili görüş alışverişinde bulunacağı kaydedildi.

TÜSİAD heyetinin temasları kapsamında Türkiye ile ABD arasındaki ikili ilişkilerin model ortaklık anlayışına göre güçlendirilmesine yönelik mesajlar iletileceği vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

"Ziyaret kapsamında ayrıca, iki ülke arasındaki ilişkilerin Ermeni sorunuyla bağlantılı gelişmelere bağımlı hale gelmesinden duyulan memnuniyetsizlik ifade edilecek. Bu kapsamda, Türkiye ile Ermenistan arasındaki normalleşme sürecini sağlayacak Protokollerin zaman yitirilmeden yürürlüğe girmesi için yapılması gerekenler ele alınacak. Türkiye'nin Orta Doğu bölgesindeki sorunlara ilişkin izlediği politikaların etkilerinin de değerlendirileceği görüşmelerde, Türkiye'nin içinde bulunduğu uluslararası ittifakların gerekleri ve bölgesel çıkarları arasında kuracağı dengeye ilişkin konular ele alınacak."

TÜSİAD heyetinde, Ümit Boyner'in yanı sıra, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tayfun Bayazıt, Yönetim Kurulu Üyeleri Erman Ilıcak, Cansen Başaran Symes ve Volkan Vural, TÜSİAD Yönetim Kurulu eski Üyesi ve Dışişleri Komisyonu Üyesi Emekli Büyükelçi Cem Duna, TÜSİAD üyeleri İzzet Benadrete ve Ant Bozkaya, TÜSİAD Dış Politika Danışmanı Soli Özel, TÜSİAD ABD Temsilcisi Abdullah Akyüz ve TÜSİAD Dış İlişkiler Bölüm Sorumlusu Zafer Gazi yer alacak.

Heyet Madrid'de temaslarda bulunacak 

TÜSİAD Yönetim Kurulu'nun ABD temaslarının ardından, 21-22 Nisan 2010 tarihinde AB Dönem Başkanı İspanya'nın başkenti Madrid'i ziyaret edeceği ve ziyaret kapsamında Türkiye'nin AB süreci ile ilgili konuların ele alınacağı bildirildi.

Ümit Boyner başkanlığındaki TÜSİAD heyetinin, temaslar kapsamında, İspanya Kralı Juan Carlos tarafından kabul edileceği duyuruldu.

İspanya Senatosu Başkanı Francisco Jose Rojo ile bir araya gelecek olan heyetin, Başbakanlık, Sanayi, Turizm ve Ticaret Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığı temsilcileri ile görüşmeler gerçekleştireceği ifade edilerek, heyetin TÜSİAD'ın muadil kuruluşu olan İspanya özel sektörünün temsil kuruluşu İspanyol İşverenler Örgütü Konfederasyonu (CEOE) temsilcileri ile bir dizi toplantı gerçekleştireceği kaydedildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir