Tuttuğunuzu altın yapın

Altın kaplama akımıyla girişimciler için de altın gibi iş fırsatı doğdu. Talep oldukça yoğun. Çaylar altın çaydanlıkta demleniyor, kapılar altın anahtar ile açılıyor. Cep telefonları ve otomobiller bile artık altın kaplatılıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SİBEL CİNGİ

İSTANBUL - Güç ve lüksün simgesi altın, yatırım aracı olmanın yanı sıra artık girişimciler için de ‘iş fırsatı’… Güller, cep telefonları, ipadler, çaydanlıklar, yemek takımları, kartvizitlikler, çakmaklar, hatta hamam tasları bile altın kaplanıyor. Arabalar bile artık altın kaplanır oldu. Türkiye’nin altın kaplama modasıyla tanışması dünyada bu işin öncülerinden biri olan İngiliz Goldgenie’nin Türkiye temsilcisi Goldmystic ile oldu. Yüksek talep nedeniyle iş büyüdü. Pazardaki oyuncu sayısı arttı. Oyuncular şimdi de bayilik yarışına girdi. Altın kaplama alanında Türkiye genelinde mobil olarak çalışma fırsatı sunan bayilikler bile veriyor. 

Musluklar bile kaplanıyor 

Altın kaplama modasının dünyadaki öncüsü İngiliz Goldgenie’nin Türkiye temsilcisi Goldmystic, yaklaşık 4 yıldır altın kaplama işi yapıyor. Türkiye’de bu alandaki boşluğu görerek böyle bir yatırıma karar veren firmanın sahibi Alp Gülesen, şu ana kadar yüzlerce evin banyosunu altın kapladı. Binlerce cep telefonu, hamam tası, çaydanlık, kolye, anahtar, iPad, çatal-bıçak kaplamış durumda. Goldmystic iş imkanı paketi sayesinde küçük bir sermaye ile iş sahibi olma imkanı tanıyor. Goldmystci XL 100 Kaplama Sistemi ile 20 bin TL’ye kadar kazanç elde etme imkanı olduğunu belirten Goldmystic, eğitim kitabı ile birlikte ücretsiz eğitimler de veriyor. Şirket, kaplama makinesine de 2 yıl garanti veriyor. 

Altın kaplama alanında bayilik veren firmalardan biri de Real Gold. Merkezi Almanya’ da olan, Türkiye’ ye olmak üzere tüm Avrupa’ya ve Ortadoğu ülkelerine hizmet veren bir kaplama şirketi olan Real Gold, altın ve altının değişik karatları (beyaz altın,rose pembe altın, 18 ayar altın, 9 ayar altın), gümüş, krom, platin ve birçok değerli metalin kaplanması konusunda faaliyet gösteriyor. Elektronik, otel, konut, otomotiv, yatlar, organisazyon, sanat, denizcilik gibi birçok sektöre hizmet veren Real Gold, Türkiye genelinde bayilikler veriyor. Altın kaplamanın bir işi olanlar için de ek bir gelir olabileceğinin altını çizen Real Gold, her ortamda kullanıma uygun kaplama sistemlerine 3 yıllık garanti ve ücretsiz bakım desteği veriyor. 

Kol saatleri üzerindeki altın kaplamaların deforme olması sorununa çözüm olmak amacıyla altın kaplama işine giren Goldenika da büyüyor. Altın kaplamada kullanılan ekipmanları tamamen kendi üretimi olduğuna belirten Goldenika, bu işe soyunmak isteyenlere kişisel eğitim veriyor. Bölge bayilikleri sayısını maksimum düzeye çıkarmayı hedefleyen şirket, yatırım maliyetini 3 bin dolar olarak belirtiyor. Şirket reklam katkı payı, gelirden pay da istemiyor.

Altın otomobil pahalı ama serin! 

Sakarya’da faaliyet gösteren X3 Reklam ise otomobilleri altın kaplıyor. Firma şu ana kadar 3 aracı altın kaplamış. Araçların altın kaplanması sektördeki diğer oyuncuların yöntemlerinden farklı. Araçlar özewl sıvılarla değil altın folyolarla kaplanıyor. Otomobilinizi altın kaplatmak istiyorsanız ise maliyet 5 ila 15 bin TL arasında değişiyor. İlgilenenler için bir de dip not: Altın kaplanan otomobiller güneş ışığını yansıttığı için yazları çok da serin oluyormuş!

 

Bu konularda ilginizi çekebilir