Tutuklu vekil tartışması

Cumhurbaşkanı Gül'ün tutuklu vekillerle ilgili sözlerine iktidar ve muhalefetten farklı tepkiler geldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün meclis açılışında yaptığı konuşmada tutuklu vekillerle ilgili "noksanlıkları hissediliyor" sözleri tartışma yarattı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Cumhurbaşkanımız ile bir polemiğin içerisine girmek istemem, bizim bu düşünceyi paylaşmadığımız ortada zaten. Çünkü bu insanlar arazide çalışarak milletvekilliğini kazanmış olan insanlar değiller. Onlar zaten o dönemde içerideydiler ve o dönem içerideyken tersten dönüp parlamentoya gelme gayreti içindeydiler.
Bakın şimdi onlardan bir tanesi, buyurun ilk derece mahkemenin verdiği karar; 18 yıl. Dışarıda olmuş olsaydı durum çok daha farklı olmuş olacaktı. Bunları iyi görmek durumundayız diye düşünüyorum" dedi.

Öte yandan anamuhalefetten Gül'ü destekleyen görüşler geldi.

"Cumhurbaşkanı'nı kutluyorum"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yeni yasama yılı açış konuşmasını dinledikten sonra Meclis'teki odasına geçti. Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilerin Gül'ün konuşmasını nasıl bulduğu sorusuna, "Tutuklu milletvekillerine yaptığı vurgu nedeniyle Cumhurbaşkanı'nı kutluyorum" karşılığını verdi.

Gül ne dedi?

Tutuklu vekillerin mecliste noksanlık oluşturuyor diyen Gül; "Geçen yılki konuşmamda bu Meclis’in siyasetin tüm renk ve eğilimlerini temsil ettiğini ve bu nedenle çok güçlü olduğunu vurgulamıştım. Bu vesileyle, seçildikleri halde bu yasama yılında da Meclis’te olamayan milletvekillerinin bu tablo içinde bir noksanlık oluşturduğunu belirtmek isterim. Seçimlere yasal olarak katılmış, halkın oyunu almış, milletvekili sıfatını taşımaya hak kazanmış herkesin, haklarında kesin yargı kararları ortaya çıkana kadar yasama faaliyetine katılması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir