TÜYAP 2,8 milyon kişiyi ağırlayacak

Yalçın, AB üyelik süreci ve uluslararası entegrasyonda alınan mesafelerin de Türkiye'de fuar endüstrisinin gelişimi için büyük önem taşıdığını belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- TÜYAP İcra Kurulu Başkanı Serdar Yalçın, 2010 yılının sonuna kadar TÜYAP'ta gerçekleştirecekleri fuarlarla 2,8 milyon kişiyi ağırlayacaklarını bildirdi.

Serdar Yalçın, fuarların düzenlendiği alanda mevcut pazarların korunmasına katkı sağlarken, yeni pazarlar ve müşteriler yaratarak ülke ekonomisine ve sektörlerin gelişmesine büyük katkı sağladığına dikkat çekti.

Türkiye'nin jeopolitik konumu gereği doğu batı eksenindeki değişimi ve gelişimi sağlayan lider ülke olduğunu vurgulayan Yalçın, Türkiye'deki tüketim ve ihracat potansiyelinin yüksekliğinin yanı sıra, komşu ülkelerle olan ticaretindeki önemli gelişmelerin de önemine dikkat çekti.

Yalçın,  AB üyelik süreci ve uluslararası entegrasyonda alınan mesafelerin de Türkiye'de fuar endüstrisinin gelişimi için büyük önem taşıdığını belirtti.

1979 yılında kurulan TÜYAP'ın, kuruluşundan bu yana hazırladığı 60 farklı sektörde 986 yurtiçi ve 30 ülkede 119 yurtdışı fuar ile 74 ülkeden 200 bin 213 firmaya hizmet verdiğine dikkati çeken Yalçın, "2010 yılının sonuna kadar TÜYAP'ta gerçekleştirilecek fuarlarla 2.8 milyon kişiyi ağırlayacağız" dedi.

TÜYAP Fuarcılık Grubu olarak 2010 yılının ilk yarısında 42 yurtiçi ve 5 yurtdışı olmak üzere toplam 47 fuar gerçekleştirdiklerini, ikinci yarıda da yurtiçi ve yurtdışında düzenleyecekleri toplam 38 fuarla bu sayının 85'e ulaşacağını ifade eden Yalçın, 2011 yılı programlarında yurtiçi ve yurtdışında düzenlenecek toplam 100 adet fuar yer aldığını kaydetti.

Serdar Yalçın, TÜYAP fuar ve kongre merkezinin, katılımcı ve ziyaretçilere 87 bin 500 metrekare kapalı ve 90 bin metrekare açık olmak üzere toplam 177 bin 500 metrekare büyüklüğündeki fuar alanında uluslararası standartlarda geniş bir hizmet yelpazesi sağlayacak şekilde dizayn edildiğini söyledi.

İstanbul dışında da, sanayi ve ticari faaliyetlerin yoğunlaştığı merkezlerde fuarcılığın gelişmesine hizmet ettiklerini ifade eden Yalçın, İstanbul ile birlikte, Bursa, Konya, Adana, Diyarbakır'da faaliyet gösteren fuar ve kongre merkezlerinde toplam 150 bin metrekare kapalı, 400 bin metrekare açık sergileme alanı kapasitesine sahip olduklarını, Türkiye'de 5 fuar merkezi işlettiklerini belirtti.

16-19 Eylül Ambalaj fuarı

Yalçın, "Fuarlarımızın gelişimi paralelinde tüm fuar alanlarımızda sergileme kapasitemizin artışı için çalışıyoruz. Özellikle İstanbul'da 2010 yılında yeni yatırım hamlesi başlattık. Çok modern üç yeni sergi salonumuzun inşasını tamamlayarak 2011 yılından itibaren 42 bin metrekare olan fuar sergi alanımızı 65 bin metrekareye çıkaracağız" dedi.

Fuarların mevcut pazarların korumasının yanı sıra yeni pazarlara ve yeni müşterilere ulaşmak için en uygun platforma olduğunu ifade eden Yalçın, 16- 19 Eylül tarihleri arasında TÜYAP'ta İstanbul Ambalaj 2010 Fuarı'nı düzenleyeceklerini de vurguladı. Yalçın, "İstanbul Ambalaj 2010 Fuarı, Türkiye'nin bölgesel avantajı da göz önünde bulundurulduğunda Avrasya bölgesi alıcılarının siparişlerinin rotası olacak. Fuara yaklaşık bin 200 firma ve firma temsilcisi katılacak" diye konuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir