Üç Türk personelin sağlık durumu iyi

Dışişleri Bakanlığı, dün kaçırılan Bosphorus Prodigy isimli gemide bulunan personel durumunun iyi olduğunu açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Burak Özügergin, dün kaçırılan Bosphorus Prodigy isimli gemide bulunan 3 Türk personelin sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

Dışişleri Bakanlığı'nın haftalık basın toplantısında, Somalili korsanların dün bir Türk kargo gemisini kaçırdığı yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine Özügergin, eski kaçırma olaylarını hatırlatarak, Neslihan isimli geminin 29 Ekim, Karagöl isimli geminin ise 12 Kasımda kaçırıldığını söyledi.

Özügergin, Neslihan'da 20, Karagöl'de ise 14 kişilik Türk personel bulunduğunu, iki geminin de Somali açıklarında bulunduğunu ve personelin sağlık durumlarının iyi olduğunu belirterek, dün de Antigua-Barbuda bayraklı ama içinde 3 Türk personeli bulunan Bosphorus Prodigy isimli geminin kaçırıldığını bildirdi. Bu personelin sağlık durumlarının da iyi olduğunu belirten Sözcü, Bakanlık olarak ilgili makamlarla temas halinde olduklarını ve olayları takip ettiklerini kaydetti.

Deniz korsanları tarafından kaçırılan 40'a yakın gemi olduğunu söyleyen Özügergin, giderek büyüyen bu soruna karşı uluslararası mücadele yapılması gerektiğini belirterek, bu mücadelede Türkiye'nin de yer alacağını bildirdi. Somalili korsanlar bu yıl 40 gemi kaçırdı. Şu anda korsanların elinde 14 gemiyle 250 kişilik mürettebat bulunuyor.