Uçuşlarda operasyonel aksamalar devam ediyor

Türk Hava Yolları'nın, dünkü hava koşullarından ötürü yapılamayan seferler nedeniyle uçuşlardaki operasyonel aksamalar devam ediyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türk Hava Yolları'nın (THY), dünkü hava koşullarından ötürü yapılamayan seferler nedeniyle uçuşlardaki operasyonel aksamalar devam ediyor.

THY yetkililerinden alınan bilgiye göre, İstanbul'da dün akşam saatlerinde etkili olan yağış ve fırtına nedeniyle bazı seferler gerçekleştirilemedi. THY, dün akşam otele yerleştirilen 4 bin yolcunun yanı sıra Atatürk Havalimanı'nda bekleyişini sürdüren yolculara da şirket tarafından 10 binin üzerinde ikram servisi açtı.

THY,  dünkü hava şartlarında açık kalan Esenboğa, Bodrum, Antalya ve İzmir iç hatlarının yarı sıra bugün de Dalaman, Sivas, Kayseri, Trabzon ve Erzincan'a ek seferler gerçekleştirmeye başladı. Bazı seferlerde ise uçak tipi büyütülerek yolcu mağduriyeti en aza indirilmeye çalışıldı.

Bunların dışındaki illerde de 60 seferini karşılıklı iptal ettiği öğrenilen şirket, resmi internet sitesinden "İstanbul yolcularımızın dikkatine" başlığıyla yaptığı duyuruda, "İstanbul'da yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle kapanan İstanbul Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı kısmen tekrar iniş ve kalkış trafiğine açılmıştır. Yolcularımızın seyahatlerinden önce uçuşlarıyla ilgili son durumu www.thy.com adresinden veya 444 0 849 numaralı çağrı merkezimizden öğrenmelerini rica ederiz" ifadelerine yer verildi. Yurt dışı seferlerinden bazıların ise iptal edildiği öğrenildi.

Yetkililer, meteorolojiden alınan güncel bilgiler dahilinde aksayan seferlerin öğleden sonra normale dönmesinin planlandığını bildirdi.

Bu arada, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda da uçuşların kontrollü şekilde gerçekleştirildiği ancak hava şartlarına bağlı olarak zaman zaman gecikmelerin yaşandığı belirtildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir
THY