Uludağ İçecek, 10 yılda 9 kat büyüdü

Uludağ İçecek Grubu'nun 2009 yılı cirosu ise 140 milyon olarak gerçekleşti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - Uludağ İçecek Grubu Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ömer Kızıl, "Uludağ İçecek, son 10 yılda 9 misli büyüyerek Türkiye'nin en zengin ürün yelpazesine sahip firması oldu" dedi. 

Kızıl, yazılı açıklamasında, Türkiye'de ve dünyada 4. neslin başında olduğu aile şirketlerinin yüzde 1'in altında olduğunu belirterek, Uludağ İçecek'in profesyonel yönetilen kurumsal bir aile şirketi olarak bu hafta sonu bayileriyle beraber 80. yılını kutlayacağını bildirdi.

Ömer Kızıl, şunları kaydetti:

"Son 10 yılda 9 misli büyüyerek Türkiye'nin en zengin ürün yelpazesine sahip firması olan Uludağ İçecek, bugün son 10 yılda yaratmış olduğu yeni içecek kategorileri ve ambalajlar ile beraber, 5 değişik kategoride, 18 değişik çeşit ürün ve 125 ambalaj ile pazarda yerini almaktadır. Son dönemlerde yapmış olduğu yeni içecek kategorilerinden özellikle FRUTTİ Meyve Aromalı Doğal Maden Suyu, Uludağ Limonata ve Uludağ Premium kategorileriyle Türkiye'de içecek sektörünü değiştiren Uludağ İçecek, bu hafta sonu bayileriyle yapacağı toplantısında 2009 ve 2010 yılı değerlendirmelerini paylaşacak."

Uludağ İçecek'in ciro ve ihracat rakamlarına ilişkin bilgi de veren Kızıl, şöyle dedi:

"2009 yılı cirosunu 140 milyon olarak gerçekleştiren Uludağ İçecek, bugün dünyanın dört bir yanında 14 milyon dolarlık Uludağ ve Frutti markaları ile ihracat yapmakta olup, 555 çalışanı ile Türkiye'nin en beğenilen şirketleri arasına girmeyi başarmıştır. Uludağ İçecek, Türkiye'nin en iyi içecek şirketi olduğunu tüm tüketicilere göstermiş olup yoluna da devam etmektedir."

Bu konularda ilginizi çekebilir