Uluslararası moda fuarı CPI açıldı

Fuarda, G-Star, Triumph, Gerry Weber, Sunset, Wenice, Colin's, Collezione gibi pek çok marka bulunuyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL  - İTÜ Taşkışla Kampüsü'ndeki Uluslararası moda fuarı Collection Premiere İstanbul (CPI) açıldı.

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, fuarın Türkiye'nin tanıtımı, tekstil üretimi ve moda açısından hangi aşamaya geldiğinin somut göstergesi olduğunu söyledi.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti çalışmaları çerçevesinde tanıtımın da önemli bir yer tuttuğunu ifade eden Yazıcı, "İstanbul bütün bu etkinlikleriyle, tasarımcılarıyla dünya ölçeğinde ilham veren bir şehir olduğunu apaçık bir şekilde ortaya koyuyor" dedi.

Artık Türkiye'nin dünya merkezi olduğunu, moda, tekstil ve tasarım bakımından da bir merkez olduğunu gösterdiğini söyleyen Yazıcı, bundan böyle Türkiye'nin sadece bölgesi değil dünya için de bir çekim merkezi haline geleceğini, tasarımıyla, tekstiliyle çok daha özgün ürünlerini hem Türkiye halkına hem de dış ülkelere ihraç etme imkanına kavuşacağını kaydetti.

Tanrıverdi: Türk moda endüstrisi kabuğunu kırdı

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi de İstanbul Fashion Week ile İstanbul markasını ön plana çıkarırken, ilk kez düzenledikleri CPI ile bu markanın üretim ve global pazarlardaki rekabet gücünü artırmak istediklerini belirtti.

Türk moda endüstrisinin kabuğunu kırdığını ifade eden Tanrıverdi, "Bugün 15 milyar dolarlar civarındaki yıllık hazır giyim ihracatımızı birkaç yıl içinde 20 milyar dolara, 2023'te de 60 milyar dolara çıkarma hedefimiz var. Bu süreçte İstanbul Fashion Week ile CPI en önemli itici gücümüz olacak" dedi.

Tanrıverdi, Türk hazır giyim sektörünün ihracatının yüzde 80'ini Avrupa'ya yaptığını, oysa komşular ve Ortadoğu ülkelerinin de son derece önemli bir pazarı oluşturduğunu söyledi.

55 yerli ve yabancı marka yer alıyor

İstanbul Fashion Week (IFW) ile eşmazanlı düzenlenen, yaklaşık 5 bin metrekarelik sergileme alanına sahip fuarda G-Star, Triumph, Gerry Weber, Perspective, 4G, Basler, Sunset, Wenice, Didier Parakian, Colin's, Collezione, Blue Seven gibi ulusal ve uluslararası pek çok marka bulunuyor.

Toplam 55 yerli ve yabancı marka ile 28 tasarımcının katıldığı CPI, 28 Ağustos tarihine kadar ziyaretçilere açık olacak.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir