Ünal Aysal seçildi

Galatasaray Kulübü'nün olağanüstü seçimli genel kurul toplantısında rekor sayıda oy alan Aysal, kulübün 34. başkanı oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Galatasaray Kulübü'nün olağanüstü seçimli genel kurul toplantısında toplam 2998 oy alan Ünal Aysal, seçimi rekor bir oyla kazanarak kulübün 34. başkanı oldu. Adaylardan Turgay Kıran 573 ve Mehmet Helvacı da 397 oy aldı.  

Galatasaray Kulübü Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu'nda rekor bir oy alarak kulübün 34. başkanı olan Ünal Aysal, çok büyük bir şerefe nail olduğunu söyledi.

Oy sayımının ardından teşekkür konuşması için kürsüye gelen Ünal Aysal, ''Bugün senelerimi verdiğim bu camiada çok büyük bir şerefe nail oldum. Bunun için hepinize teker teker teşekkür etmek istiyorum. Galatasarayımızın bugün bize her zamankinden fazla ihtiyacı olduğu açık. Bunu birlikte, beraberce, uygarca ve uzlaşma içinde yapmak zorundayız. Bunu başaracağız'' dedi.

Bunun bir bayrak yarışı olduğunun altını çizen Aysal, ''Bir asrı geçmiş dönemden beri bayrağı devrederek Galatasaray'ı bugünlere getiren bir süreçtir bu. Ben 34. başkan olacağım. Biz de görevimizi yerine getireceğiz. Bugün özel bir gün, çünkü bize teveccüh büyük oldu. Bu, bize büyük bir güç verdiği kadar çok büyük bir sorumluluk da yükledi. Bunun bilinci içinde çalışacağız'' ifadelerini kullandı.

Adnan Polat yönetimine hizmetlerinden dolayı teşekkür eden Aysal, yine rakipleri Mehmet Helvacı ile Turgay Kıran'a da teşekkürlerini iletti.

Aysal ayrıca, ''Tek vaadim var. Başarı, başarı, başarı...'' diyerek sözlerinin tamamladı.

Rekor oyla geldi

Aysal, 2 bin 998 oyla bugüne kadar en fazla oy alan başkan adayı olurken, daha önceki seçimde bu rekoru 2 bin 944 oyla kıran eski başkan Adnan Polat'ı geçti.

Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, Aysal'ın başkanlığını rekor oyla kazandığını açıklayınca, salondan büyük alkış koptu. Kongre üyeleri, ''Re re re, ra ra ra Galatasaray, Galatasaray cim bom bom bom'' diye tezahürat yaptı.

Aysal, kürsüye çıkarken kendisini alkışlayan üyelere, başarı sözü verdi.

Bu arada, Ünal Aysal ve ekibi, kongre sonralarında geleneksel olarak medyaya çektirilen toplu görüntüleri vermeyerek, salondan ayrıldı.

Enerji sektöründe faal

İstanbul'da 1941 yılında doğan Ünal Aysal, liseyi 1960 yılında mezun olduğu Galatasaray Lisesi'nde, yüksek öğrenimini ise İsviçre–Neuchatel Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamladı.

Galatasaray Lisesi'nden mezun olduğu 1960 yılından itibaren, çalışma hayatına başlayan Ünal Aysal, 1970-72 yıllarında Koç Holding bünyesindeki Ram Dış Ticaret Şirketi'nde ihracat koordinatörü olarak görev yaptı, 1974 yılında Unit International'ı kurdu. Aysal, 1984 yılında petrolün yanı sıra elektrik üretimi ve anahtar teslim santral inşa ve finansmanı projelerinde ihtisaslaştı. Turizm sektörüne de giren Aysal, bin kişinin çalıştığı Unit Group'un çatısını oluşturan 23 şirketin yönetim kurulu başkanı olarak yürüttüğü girişimlerden başka, bazı yatırımcı Avrupa şirketlerinin yönetim kurullarında da faal üye olarak çalışıyor.

Ünal Aysal 1999 yılında, Türkiye'yi yurt dışında en iyi temsil eden iş adamlarından biri olarak, Bakanlar Kurulu kararı ile Cumhurbaşkanı tarafından verilen ''Yüksek Liyakat Madalyası'' ile onurlandırıldı. İktisadi Araştırmalar Vakfı, Tez Değerlendirme Yarışması'nın sponsorluğunu üstlenen Ünal Aysal'ı, her yıl yapmış olduğu katkılardan dolayı şeref üyeliğine seçti.

Yönetime gelen isimler

Başkan Ünal Aysal'ın yönetim kurulu ve diğer listeleri şöyle:

Yönetim Kurulu Üye Listesi: Semih Haznedaroğlu, Ali Dürüst, Sedat Doğan, Celal Gürcan, Mete Başol, Refik Arkan, Adnan Öztürk, Ali Gürsoy, Aka Gündüz Özdemir, Adnan Nas      

Yönetim Kurulu Yedek Üye Listesi: Ahmet Ocaklı, Abdurrahim Albayrak, Emir Sarıgül, Mehmet Cibara, Necati Demirkol  

Denetim Kurulu Aday Listesi: Mete İkiz, Ural Aküzüm, Halil Kaya Özer  

Denetim Kurulu Yedek Üye Listesi: Oğuz Evrenos, Cenk Nuri Soyer, Suat Sarı

Disiplin Kurulu Üye Listesi: Coşkun Gültekin, Okan Tekinşen, Uğurman Yelkencioğlu, Celal Açar, Yıldırım Baysal, Atilla Donat, Kunter Akyürek 

Disiplin Kurulu Yedek Üye Listesi: Cemal Burnaz, Can Baydarol, Hamdi Barıştıran, Altan Darnel, Eşref Alaçayır      

Sicil Kurulu Üye Listesi: Serdar Eder, Çetin Öztürk, Mehmet İpekdokuyan, Ali Tüzmen, Ali Esat Tansev, Burçin Tunçel

Sicil Kurulu Yedek Üye Listesi: Gürkan Elişin, Mesut Karaaslan, Levent Şahinoğlu

 

Bu konularda ilginizi çekebilir