UniCredit Türkiye'den çıkabilir

Koç'un İtalyan ortağı UniCredit'in, Türkiye veya Polonya'daki ortaklıklarını feda etmek zorunda kalabileceği belirtiliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İtalyan bankası UniCredit'in yeni sermaye kuralları karşısında 13 milyar euro büyüklüğündeki sermaye açığını kapatabilmek için Polonya veya Türkiye'deki karlı birimlerini kapatmak zorunda kalabileceği bildiriliyor.

Avrupa'nın borç krizinin durdurulması ve bankaların güçlendirilmesi için büyük önem taşıyan planın gelecek hafta Avrupa'da açıklanmasının ardından dikkatler, sermayesini güçlendiren diğer İtalyan bankalarından geride kalmış olan UniCredit'e çevrilebilir.

Banka yönetimi, en etkin büyüme beklentilerinin odaklandığı Polonya'daki Bank Pekao ve Türkiye'deki olduğu Yapı Kredi Bankası'nın satılabileceği spekülasyonlarını reddetmişlerdi ancak bu kararlarını yeniden düşünmek zorunda kalabilir.

Reuters'ın haberine göre, konuya yakın olan bir bankacı, "Yeni bankacılık dünyasında artık kutsal ineklere yer olmayacak ... Gelecekteki büyümeyi korumak önemli ama şu andaki kargaşayı atlatmak belki daha önemli olabilir"  ifadelerine yer verdi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir