UTC, Goodrich için 16 milyar dolar ödeyecek

ABD'li United Technologies şirketi, hava aracı ekipmanları üreticisi Goodrich'i nakit 16,4 milyar dolara satın alacağını bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LOS ANGELES - ABD'li United Technologies şirketi, hava aracı ekipmanları üreticisi Goodrich'i nakit 16,4 milyar dolara satın alıyor.

Jet motoru üreticisi Pratt & Whitney'ın yanı sıra klima üreticisi Carrier ve asansör üreticisi Otis gibi şirketleri bünyesinde bulunduran endüstriyel şirketler topluluğu United Technologies, Goodrich'i hisse başına 127,50 dolar olmak üzere nakit 16,4 milyar dolara satın alacağını açıkladı.

United Technologies, satın alma anlaşmasıyla dün hisse başına kapanış fiyatı 109,49 dolar olan Goodrich'e bu hisse fiyatının yüzde 16 üzerinde öneride bulunmuş oldu. United Technologies, Goodrich'in 1,9 milyar dolarlık borcunu da üstlenecek.

İki şirket arasındaki anlaşmaya göre, United Technologies, merkezi Kuzey Carolina eyaletinin Charlotte kentinde olacak bir havacılık şirketi kuracak ve şirkete Goodrich Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Marshall Larsen başkanlık edecek.

United Technologies ve Goodrich'in yıllık satışlarının 66 milyar dolar olması bekleniyor.

Merkezi Charlotte'da bulunan Goodrich şirketi 27 bin kişiye istihdam sağlıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir