Üzülen herkesten özür dilemesini biliriz

Kılıçdaroğlu, "Danıştay'a başvurma hakkını milletin elinden alıp, 'Bu anayasayla demokrasi gelecek' diyorlar. Bunun adı Recep demokrasisidir" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti iktidarının anayasa değişiklikleri ile 12 Eylül paşalarının bile yapmaya cesaret edemediğini yaptığını ileri sürerek, "Danıştay'a başvurma hakkını milletin elinden alıyorlar ve diyorlar ki 'bu anayasayla demokrasi gelecek'. Bunun adı Recep demokrasisidir. Bunu reddediyoruz" dedi.

Kılıçdaroğlu, partisince Tandoğan Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmaya "Geliyoruz bir değil, bin değil milyonlarla halkın iktidarını kurmaya geliyoruz" diyerek başladı.

Ankara'nın başkent olduğunu bunun anayasanın değiştirilmesi teklif edilemeyen maddeleri arasında olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, meydanda bulunanlara "Bağımsızlığın başkenti, özgürlüğün başkenti, demokrasinin başkenti, merhaba Ankara. Demokrasinin, özgürlüğün, bağımsızlığın başkenti, aynı zamanda Mustafa Kemal'in başkenti, merhaba Mustafa Kemal'ler..." diye seslendi.

Vatandaşlardan 12 Eylül'de yapılacak referandumda "hayır" oyu vermelerini isteyen Kılıçdaroğlu, "hayır" diyerek değişimin yolunu açacaklarını, Türkiye'yi ve dünyayı değiştireceklerini söyledi.

Kılıçdaroğlu, hiçbir zaman ve hiçbir yerde kimseyi kırmak istemediklerini, kimseyi ötekileştirmediklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Birileri çıkıp bizim adımıza birilerini üzüp, kırarsa CHP'nin genel başkanı olarak kırılan herkesten, üzülen herkesten gönül rahatlığı içinde özür dilemesini biliriz. Çünkü biz adamız, adam gibi adam olacağız. Eğer birileri bir arkadaşımızı üzdüyse biz gereğini yaparız. Ama ben merak ediyorum, Recep Bey'e soruyorum; Sen çiftçiye 'ananı da al git' dediğin zaman bütün analardan özür dilemesini bildin mi? Buradan, Ankara'dan Türkiye'deki bütün analara sesleniyorum, sizi aşağılayan, çiftçinin anasını aşağılayan 'ananı da al git' diyen Recep Bey'i, bütün anaları göreve davet ediyorum, 12 Eylül'de onu sandığa gömün."

"Adalet ve Kalkınma Bankası"

CHP'nin üç aydır kendi olanakları ile adım adım Türkiye'yi gezdiğini anlatan Kılıçdaroğlu, harcamalarında hazineden aldıkları yardımları ve aidatları kullandıklarını söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ise devletin imkanlarını kullanarak referanduma ilişkin kampanya yürüttüğünü ileri süren Kılıçdaroğlu, "Diyor ki 'Devlet bana dedi ki gidip yatırımları açabilirsin' Yatırımları açabilirsin ama gidip orada seçim propagandası yapamazsın. Sende ahlak varsa önce devletin uçağını kullanmaya son ver. Adalet ve Kalkınma Partisi, ama sanırsın ki Adalet ve Kalkınma Bankası. Nereden buluyorsun sen bu paraları? Türkiye'de Edirne'den Hakkari'ye kadar her tarafta 'evet'. Bilboardlarda 'evet', gazeteleri açıyorsun 'evet', havaya bakıyorsun 'evet', yere bakıyorsun 'evet' iyi de bu değirmenin suyu nereden geliyor Recep Bey. Çık şu millete bir anlat bakalım" diye konuştu.

 

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir