VakıfBank, bin yeni personel alacak

Eylül ayında yeni bir sınav sürecini başlatacaklarını açıklayan Kalkan, 600 ile 1000 kişiyi daha işe alabileceklerini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL  - VakıfBank Genel Müdürü Süleyman Kalkan, eylül ayında yeni bir sınav sürecini başlatacaklarını, İstanbul'a taşınmayla da bağlantılı olmak üzere 600 ile 1.000 kişiyi daha işe alabileceklerini bildirdi.

Kalkan, gazetecilerle gerçekleştirdiği sohbet toplantısında soruları yanıtlarken, Vakıfbank'ın geçtiğimiz yıl sektörde en fazla kredi veren bankalardan biri olduğunu, bu yıl kredilerdeki büyümenin devam ettiğini vurguladı.

Konut kredilerinde ise sektörün üzerinde büyüme kaydettiklerini belirten Kalkan, önümüzdeki dönemde KOBİ kredilerinde ve bireysel kredi tarafında gelişme olacağını, müşteri tabanını geliştirilmesini ve KOBİ kredilerini artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Bankacılığın kuralları neyi gerektiriyorsa kredilendirmede bunu uyguladıklarının da altını çizen Kalkan, "Kredi verelim diye elimizdeki kaynakları heba etmek söz konusu olamaz. Doğru yere, doğru kişiye, doğru işe krediyi vermek şeklinde... Onun peşinde koşuyoruz. Yeni müşteri bulma çabamız da bu..." dedi. 

"Yılsonunda geçen yılki karları bekliyoruz"

Süleyman Kalkan, bu yılın özellikle ikinci çeyreğindeki karlılık düşüşüne ilişkin bir soru üzerine, karşılık oranını artırdıklarını ve yıl sonunda yüzde 88 olan karşılık oranını yüzde 97'ye çıkardıklarını, sene sonu için geçen seneki karları seviyesinde karlılık beklediklerini bildirdi.

Doğalgaz ve elektrik ihalelerinin finansmanı

Doğalgaz ve elektrik dağıtım ihalelerinin ardından bu projelerin finansmanıyla ilgilenip ilgilenmeyecekleri sorusu üzerine de Kalkan, proje kredileri üzerinde çalışan özel bir ekiplerinin bulunduğunu belirterek, "Proje kredileri üzerinde yine çalışacağız. Türkiye'de enerji alanında birçok proje var. Tabii ki bu projeleri kredilendirmek istiyoruz. Biz de bunları önümüze gelmesi halinde değerlendireceğiz. Ancak bu tip büyük projelerde 3-4 bankanın birlikte çalışmasının daha iyi olacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"Yılsonunda Erbil'e şube açarız"

Vakıfbank Genel Müdürü Kalkan, şu anda bankanın şube sayısının 602 olduğunu, açacakları yeni şubelerle sayıyı sene sonunda en az 620'ye çıkarmayı öngördüklerini, bunun üzerine de çıkabileceklerini söyledi.

Yurt dışında ise somut olarak Kuzey Irak'ta Erbil'de şube başvuruları olduğunu, oradaki merkezi hükümetten ön onayların alındığını, buradaki süreçlerin tamamlanmasını beklediklerini belirten Kalkan, "Muhtemelen yıl sonundan önce şubeyi açarız diye düşünüyoruz" dedi.

"600 ile 1000 kişiyi daha alacağız"

İşe yeni alımlarla ilgili olarak da Kalkan, alım süreci tamamlanan yaklaşık 900 kişiyi önümüzdeki haftalarda işe başlatacaklarını, bunun 300 tanesinin uzman ve uzman yardımcısı, 600'ünün de memur olarak çalışmaya başlayacağını bildirdi.

Kalkan, yoğun şubeleşmenin çok sayıda personel ihtiyacını ortaya çıkardığını, dolayısıyla eylül ayında yeni bir sınav sürecini başlatacaklarını, İstanbul'a taşınmayla da bağlantılı olmak üzere 600 ile 1.000 kişiyi daha işe alabileceklerini, bankanın şu andaki toplam personelinin 10500 civarında olduğunu kaydetti.

"İstanbul'a taşınma 3 aşamalı bir süreç"

Taşınma sürecini de başlattıklarını anımsatan Kalkan, 3 yıllık 3 aşamalı bir süreç olduğunu, ilk aşamada burada muhakkak olması gereken birimleri getireceklerini, bu  kapsamda gerekli olan yer kiralamaları yaptıklarını, yılbaşından sonra da bu süreci başlatacaklarını ve satış, hazine, kredi birimlerinin tamamını İstanbul'a getireceklerini, 2012'de ikinci, 2013'te de kalan son partiyi getirmeyi planladıklarını anlattı.

Bunun bankaya çok büyük faydası olacağını ifade eden Kalkan, taşınmada iki maliyet bulunduğunu, Ataşehir'deki İstanbul Finans Merkezine gelip taşınma maliyetinin yüksek olacağını, arsa alımı ve üzerine bina yapımının yüz milyon dolarlarla ifade edilebilecek maliyeti bulunduğunu kaydetti.

Kalkan, "Ama bizim birinci aşamamız için bu ölçüde bir maliyet görünmüyor. Biz burada bir bina kiraladık. Dolayısıyla 3 aşamalı planımız, bilançomuzu etkileyebilecek sarsacak bir maliyet çıkarmıyor. Esas maliyet İstanbul Finans Merkezinin... Bu daha sonraki yıllarda düşüneceğimiz bir şey" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir