Vakıfbank, Trakya Elektrik işbirliği

Vakıfbank ile Trakya Elektrik doğalgaz çevrim santrali projesinin kredilendirme işlemine yönelik işbirliği anlaşması imzalandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Vakıfbank ile Trakya Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. arasında, doğalgaz çevrim santrali projesinin kredilendirme işlemine yönelik işbirliği anlaşması imzalandı.

Gerek tek başına gerekse yerli ve yabancı bankalarla birlikte konsorsiyum oluşturarak son yıllarda yalnızca projelere 5 milyar liranın üzerinde kredi kullandıran Vakıfbank'ın, ortaklık yapısının yüzde 90'lık payını uluslararası AEI Grubu'nun, yüzde 10'luk payını ise Gama Grubu'nun oluşturduğu Trakya Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. ile yaptığı işbirliğine yönelik imza törenine, Vakıfbank Genel Müdürü Süleyman Kalkan ile Trakya Elektrik Üretim ve Ticaret  A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Yücel Özden ve Genel Müdür Bekir Özgirgin katıldı.

Süleyman Kalkan, imza töreninde yaptığı konuşmada,  Vakıfbank'ın büyük projelerin içinde yer almaktan gurur duyduğunu belirtti.

Türkiye'nin en köklü bankalarından biri olan Vakıfbank'ın verdiği hizmetlerle ülke ekonomisinin büyümesine, gelişmesine destek olduğunu vurgulayan Kalkan, Vakıfbank'ın gelecek dönemde de başta enerji projeleri olmak üzere birçok benzer projeye finansman desteği sağlamaya devam edeceğini kaydetti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir