Vakıfbank'tan 'KOBİDOST' hizmeti

Vakıfbank, KOBİ'lere verdiği hizmeti "KOBİDOST" markasıyla sürdüreceğini duyurdu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Vakıfbank, bugüne kadar KOBİ'lere verdiği hizmeti bundan sonra KOBİDOST markasıyla sürdürecek. Vakıfbank'ın, her şubesinde en az 1 "KOBİ dostu" olmak üzere 1.100 KOBİDOST ile 400 binin üzerinde KOBİ'ye hizmet verilecek.

Vakıfbank tarafından yapılan açıklamada, KOBİDOST'un KOBİ'lerin gelişmesi, büyümesi, teknolojik yeniliklere açık, esnek, dinamik bir yapıya sahip olması, istihdama ve gelir dağılımına pozitif katkı sağlaması amacıyla sürekli olarak hizmetlerini geliştireceği ve KOBİ'lerin finansman kaynaklarına en kolay ve en iyi şartlarla ulaşmasına yönelik çalışacağı belirtilirken, şunlar ifade edildi:

"Bu doğrultuda; İmalat, Otomotiv Yan Sanayi, Mobilya, Lojistik, Gıda Toptancıları, İhracat, Turizm, Hizmet, Esnaf, Kırtasiye, Akaryakıt ve Beyaz Eşya destek paketi olmak üzere, toplam 12 ana sektörde faaliyet gösteren KOBİ'lerin her türlü finansal ihtiyacını karşılamaya yönelik, nakit akışına uygun, ödemesiz dönemli ve esnek ödemeli kredilerin yer aldığı sektör paketleri KOBİ'lerin hizmetine sunuluyor. KOBİ'lere özel ürün paketleriyle her yıl belirli dönemlerde ödemeli kredi imkanı veriliyor. Ayrıca her sektöre özel ödeme esnekliği sağlanarak, KOBİ'lere, gelir elde ettikleri dönemlerde rahat ödeme imkanı sağlanıyor."

VakıfBank'ın, 2011 yılının sonuna kadar KOBİ'lere kullandırılan nakdi kredi hacmini 6,2 milyar liraya çıkarmayı hedeflediği, KOBİ müşteri tabanını yaygınlaştırmayı ana stratejisi olarak belirleyen Bankanın, 2011-2012 yılında KOBİ segmentinde büyük atılım planladığı bildirildi.

VakıfBank Genel Müdür Yardımcısı Osman Demren, açıklamada yer verilen değerlendirmesinde, VakıfBank'ın KOBİ'lerin teknolojik yeniliklere açık, esnek ve dinamik bir yapıya sahip olması, hızlı kararlar verip uygulaması, ekonomik dalgalanmalara daha kolay uyum sağlayabilmesi, istihdama ve gelir dağılımına pozitif katkılarının artırması için hizmetlerini geliştirdiğini belirtti.

Müşterilerinin "koçluğunu" başarıyla yaptıklarını vurgulayan Demren, KOBİ'lerin büyüyüp yeni atılımlar yapabilmesi ve gelişebilmesi için kredi kullanmaları, bunu da en iyi şartlarda yapmalarının gerektiğini ifade etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir