Vakıfbank'tan EBSO'ya kredi

Vakıfbank, Ege Bölgesi Sanayi Odası üyeleri ile kredi protokolü imzaladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - Vakıfbank Genel Müdürü Süleyman Kalkan, İzmir pazarında etkili bir konumda olduklarını, kentin en önemli projelerinde imzalarının bulunduğunu söyledi.

Vakıfbank tarafından Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) üyelerine özel koşullarla kredi sağlanmasına ilişkin Oda'da protokol imza töreni yapıldı.

Törende konuşan Genel Müdür Kalkan, Vakıfbank'ın kuruluş yılından bu yana faaliyet gösterdiği İzmir'e büyük önem verdiğini belirterek, İzmir'de ticari krediler ve gayri nakdi kredilerde pazar lideri olduklarını, geçen yıl paylarını yüzde 9'dan yüzde 12'ye çıkardıkları konut kredileri alanında da lider banka konumuna geldiklerini kaydetti.

Diğer alanlarda da liderlik koltuğuna oturmak istediklerini ifade eden Kalkan, şöyle konuştu:

"İzmir'deki en önemli yatırım projelerinde Vakıfbank'ın imzası var. Bunu gururla söylüyorum. Geçen yıl kapsamlı bir KOBİ programını uygulamaya başladık. İzmir'de bu anlamda büyük potansiyel var. Bugün imzalayacağımız protokolle hem ticarete hem KOBİ'lere uygun faiz ve ödeme koşullarıyla 7 yıla varan vadelerde imkanlar sunuyoruz. Yüzde 0,8 ile başlayan kredi faizleri söz konusu. Eskiden euro ve dolar için veriyorduk bu oranları. Ayrıca bu oranlar üzerinden müşteri bazında verimliliğe bakarak daha özel fiyatlamalar yapabiliyoruz."

Kalkan, Türkiye ekonomisinin bölgesinin güçlü ekonomilerinden birisi haline geldiğini, bir bölgesel güç olma yolunda ilerlediğini, geleceğe ümitle baktıklarını ifade etti.

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar da Vakıfbank'ın son dönemde KOBİ'lere sağladığı destek kredilerini daha iyi şartlarda oluşturmaya başlamasının sanayici açısından çok sevindirici olduğunu, protokolden çok sayıda sanayicinin yararlanacağına inandığını dile getirdi.

Törende, EBSO üyelerine özel koşullarda kredi imkanı sağlayan protokol imzalandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir