VakıfBank'tan İZTO üyelerine kredi

İzmir Ticaret Odası ile Vakıfbank arasında kredi protokolü imzalandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR  - VakıfBank Genel Müdürü Süleyman Kalkan, bankacılıktaki kredi genişlemesinin yüzde 22-23 civarında olacağını tahmin ettiklerini, ekonominin soğutulmasıyla ilgili alınan tedbirlerin bir sıkıntı yaratacağını düşünmediklerini söyledi.

İzmir Ticaret Odası (İZTO) ile Vakıfbank arasında oda üyelerine özel koşullarla sağlanacak kredi protokolünün imza töreni gerçekleştirildi.

Törende konuşan Vakıfbank Genel Müdürü Süleyman Kalkan, banka olarak kriz dönemlerinde dahi kredi şemsiyesini hiç kapatmadıklarını ve sorumlulukla hareket ettiklerini belirtti.

Bugün imzalanacak protokolle hem ticarete, hem KOBİ'lere uygun faiz ve ödeme koşullarıyla 7 yıla varan vadeler ve yüzde 0.8 faiz imkanıyla kredi sunduklarını ifade eden Kalkan, bu oranlar üzerinden müşteri bazında verimliliğe bakarak daha özel fiyatlamalar yapabildiklerini de ifade etti.

Kalkan, Türkiye ekonomisinin soğutulması amacıyla alınan önlemlerin bankacılık sektörüne nasıl yansıyacağı konusunda, "Biz bankacılıktaki kredi genişlemesinin yüzde 22-23 civarında olacağını öngörmüştük. Bu da açıklanan politikalarla paralellik arz ediyor. Şu an itibarıyla bir sıkıntı olacağın düşünmüyoruz" diye konuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir