Vakıfbank'tan Samsunlu işadamlarına kredi

Genel Müdür Kalkan, "2011'de özellikle KOBİ ağırlıklı kredi politikası yürüteceğiz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SAMSUN - Vakıfbank, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası ile Samsun Ticaret Borsası arasında özel kredi paketi protokolü imzalandı.

Samsun TSO ve Ticaret Borsası ile Vakıfbank'ın bölgedeki reel sektörün desteklenmesi amacıyla kredi protokolü imzaladıklarını belirten Vakıfbank Genel Müdürü Süleyman Kalkan, şunları kaydetti:

"2011 yılında özellikle KOBİ ağırlıklı bir kredi politikası yürüteceğiz. Karadeniz Bölgesi'nde özellikle KOBİ ağırlıklı firmaların faaliyet gösterdiğini görüyoruz. O bakımdan bugün imzalayacağımız protokollerin bölge ekonomisine önemli bir katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Bugün itibariyle 170'e yakın oda ile anlaşmamız var. Türkiye'nin her yerinde bu tip anlaşmalar yapıyoruz yapmaya da devam edeceğiz" dedi.

Büyüyen Anadolu'ya yeni paket

 Kalkan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dünya Bankası aracılığıyla özel avantajlar sağlayan krediyi yine bölgede kurulu olan ticari firmaların emrine amade tutuyoruz. Yakın zamanda büyüyen Anadolu'ya kredi kolaylıkları adı altında bir paket sunacağız.

Bölgesel kalkınmanın yanı sıra çeşitli sektörleri destekleyerek sektörel gelişmelere katkıda bulunuyor. Bu amaçla ilk etapta esnaf, imalat, turizm, hizmet, gıda, lojistik, mobilya, ihracat ve otomotiv yan sanayisi olmak üzere 9 ana sektörde faaliyet gösteren KOBİ'lere yönelik olarak, 'Sektörünüze Desteğimiz Kampanyası' dahilinde uygun kredi sunuyoruz."

Bu konularda ilginizi çekebilir