Vali rotasyonu büyük planın parçası

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Bağış, İzmir ile Diyarbakır, Erzurum ile Antalya valilerinin yer değiştirmesinin yeni bir sürecin başlangıcı olduğunu söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANTALYA - Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, valilerin karşılıklı yer değiştirmesinin yeni bir sürecin başlangıcı olduğunu belirterek, "Bu süreç Türkiye'nin farklı bölgelerinde profesyonel yöneticilerin, kardeşlik dokusunu güçlendirmekle ilgili atacakları adımlarla alakalıdır" dedi.

Bağış, Antalya'daki bir otelde Toplumsal Ekonomik Araştırmalar Merkezi (TEAM) tarafından düzenlenen "Farklı Düşünelim, Birlikte Üretelim" toplantısına katıldı. Bakan Bağış, burada yaptığı konuşmada, Reyhanlı'daki bombalı saldırıyı hatırlatarak, bombaların sadece Reyhanlı'nın değil, Türkiye'nin huzurunu kaçırdığını belirtti.

Bombaların Türkiye'nin kardeşlik dokusunu güçlendirdiği bugünlerde kalkınmasına, zenginleşmesine, şeffaflık kararlarına atılan bombalar olduğunu ifade eden Bağış, Reyhanlı'da hayatını kaybedenlere başsağlığı diledi.

Çözüm sürecine değinen Bağış, artık hiç kimsenin dağa çıkmasının, şiddete başvurmasının bir anlamı olmadığının farkına vardığını vurguladı ve "Bugünden itibaren atacağı adımlar Türkiye'nin çok daha güçlü olmasına, çok daha kalkınan, müreffeh bir topluma kavuşmasına vesile olacaktır. Bunu çekemeyenlerin, kaldıramayanların buna engel olmak isteyen zihniyetin ve tetikçilerinin ne kadar gözlerini karartabileceklerini Reyhanlı'da bir kez daha gördük" diye konuştu.

Bağış valilerin yer değiştirmesi ile ilgili olarak da şunları kaydetti:
"Bu bir tesadüf değildir. İzmir ile Diyarbakır, Erzurum ile Antalya valilerinin yer değiştirmesi aslında bu çözüm sürecinde kardeşlik dokumuzu güçlendirme kararlılığımızın bir tezahürüdür. Onun için buradan Erzurum'a gittiği zaman Antalya'nın büyükelçisi, Erzurum'dan gelecek valimiz de oranın büyükelçisi olarak kardeşlik dokusunu güçlendirmek için muazzam çalışmalar yapacak. Kardeşlik dokusunu güçlendirmemiz lazım. Tarih bize acı örneklerle öğretti ki gözyaşının rengi, feryadın dili yok. Anneler ağladığı zaman hangi dilde olursa olsun aynı şekilde ağlıyorlar."