Vapurun kaptanı serbest bırakıldı

İstanbul'da 5 yaşındaki Ece Su Yılmaz'ın öldüğü arabalı vapur kazasıyla ilgili olarak, gemi kaptanı dahil 3 personel, tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edildi ancak serbest bırakıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Dün yaşanan kazada, Eminönü'nde arabalı vapura binen kadın sürücünün kullandığı araç, kapak üzerinden denize düşmüş, sürücünün 5 yaşındaki kızı Ece Su Yılmaz'ın hayatını kaybettiği olayda, sürücüyle birlikte 3 kadın yaralanmıştı. Minik Ece'nin cenazesi, Halkalı Hoca Ömer Çetinsaya Camii'nde kılınancenaze namazının ardından toprağa verildi. Küçük Ece'nin gözü yaşlı dedesi Fevzi Yılmaz, olayda ihmal olduğunu savundu. 

Kazada yaralanan anneanne Şaziye Güleren'in durumu ise kritik. Anne Ebru Güleren Yılmaz ise sabah saatlerinde taburcu edildi.

Kazayla ilgili Liman Başkanlığı'nın incelemesi ve savcılık soruşturması devam ediyor. Bu arada facianın yaşandığı feribotta bir tatbikat yapıldı.

3 kişi serbest bırakıldı

Kazanın ardından Sadabat isimli arabalı vapurun kaptanı  ile iki personel gözaltına alınmıştı.  3 kişi Deniz Şube Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılık sorgularının ardından savcılık, ''taksirle adam öldürmek'' suçlamasıyla tutuklanmaları için mahkemeye sevk edilen 3 kişi serbest bırakıldı. Gemi kaptanına yurtdışına çıkış yasağı konuldu.

İDO'dan açıklama

Öte yandan İDO tarafından yapılan açıklamada ise şöyle denildi:

"Sirkeci Araba Vapuru İskelesi'nde dün yaşanan kazayla ilgili son durumu kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz. Hâlihazırda olayla ilgili teknik ve adli soruşturma süreçleri devam etmektedir. Ulaştırma Bakanlığı Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulu Üyeleri bugün itibarıyla İstanbul'a gelmiş ve İstanbul Liman Başkanlığı ile birlikte tahkikatlarına başlamış bulunmaktadır. Ayrıca konuya ilişkin olarak Cumhuriyet Savcılığı'nın soruşturması da devam etmektedir. İDO olarak elimizde bulunan tüm bilgi ve görüntüleri yetkili makamlara teslim etmiş bulunuyoruz. Resmi incelemenin tamamlanmasının ardından inceleme sonuçlarını kamuoyuna açıklayacak ve raporun gereklerini yerine getireceğiz. Yaşanmış olan kazadan ve yolcumuzun ölümünden dolayı üzüntümüz büyüktür."

Bu konularda ilginizi çekebilir