Veli Küçük savunmasına başladı

Küçük'ün iddianamedeki suçlamalara ilişkin 194 ile 435 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL -"Ergenekon" davasının 26. duruşmasında, tutuklu sanıklardan emekli Tuğgeneral Veli Küçük savunmasını yapıyor.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda görülen ve 44'ü tutuklu 86 sanığın yargılandığı davanın 26'ncı duruşması başladı.

Duruşmaya, Orhan Tunç, Hüseyin Görüm, Erkut Ersoy ve Sevgi Erenerol dışındaki 40 tutuklu sanık geldi. Tutuksuz sanıklardan ise Güler Kömürcü Öztürk, Murat Özkan, İsmail Eksik, Emin Caner Yiğit, Rafet Arslan ve Zeki Yurdakul Çağman duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada, tutuklu sanıklardan emekli Tuğgeneral Veli Küçük savunmasını yapıyor.

194 ile 435 yıl arasında hapis cezası

İddianamede, emekli Tuğgeneral Küçük'ün, "Kişiyi yerine getirdiği kamu görevinden dolayı tasarlayarak öldürmeye azmettirmek" ve "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek" suçlarından 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

Veli Küçük'ün "Kişiyi yerine getirdiği kamu görevinden dolayı tasarlayarak öldürmeye teşebbüse azmettirmek" suçundan 4 mağdur için ayrı ayrı cezalandırılması istenen iddianamede, Küçük'ün bu suça ilişkin toplam 52 ile 80 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması öngörülüyor.

İddianamede, Küçük'ün diğer suçlamalara ilişkin de 194 ile 435 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.