Venezuela ile enerjide işbirliği yapıldı

Türkiye ile Venezuela arasında enerji alanında işbirliği yapılmasına dönük anlaşma imzalandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye ile Venezuela arasında enerji alanında işbirliği yapılmasına dönük bir anlaşma imzalandı.

Anlaşmaya Türkiye adına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Venezuela adına da Dışişleri Bakanı Nicolas Maduro imza koydu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığında yapılan imza töreninin ardından açıklamada bulanan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, anlaşmada Venezuela'daki zengin hidrokarbon kaynaklarının aranması, üretilmesi, rafine edilmesi, depolanması, taşınması, pazarlanması gibi bir çok farklı konuda  Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ve TPAO'nun yan kuruluşu TPIC'in beraber geliştireceği projelerin yer aldığını söyledi.

Venezuela'nın coğrafi açıdan Türkiye'nin uzağında bulunmasına rağmen aslında çok yakın işbirliklerine yatkın bir ülke olduğuna işaret eden Yıldız, Venezuela'nın sahip olduğu rezervler açısından dünyada ilk 8 ülke içinde olduğunu ancak potansiyel ve yeni rezervleri açısından birinci sıraya geçebilecek bir kapasiteye sahip olduğunu belirtti.

Yıldız, işbirliklerinde TPAO ve TPIC'in kabiliyetlerinin Venezuela'daki ağır petrol yapısına çok uygun olduğuna dikkati çekti.

Venezuela Dışişleri Bakanı Nicolas Maduro da anlaşma ile Türkiye ile enerji konusunda oldukça geniş bir yelpazede süregelecek bir işbirliğinin başlangıcını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir