VİKO'nin ödülü Çağlayan'dan

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Elektrik anahtar ve priz sektörünün lider markası VİKO, yenilikçi, çevreye duyarlı ve tasarruflu ürünleriyle yaşam alanlarına değer katmaya devam ediyor. VİKO Ar-Ge Merkezi tarafından geliştirilen 'Novella S Slider Dimmer', başarısını aldığı ödüllerle de kanıtlıyor. Design Turkey İyi Tasarım Ödülü'nü ve Arkitera Mimarlık Merkezi'nin RAF Yapı Malzemesi Ödülü'nü kazanan 'Novella S Slider Dimmer', tasarruflu, fonksiyonel ve yenilikçi tasarım özellikleri ile fark yaratıyor.

Design Turkey İyi Tasarım Ödülü VİKO'nun
Yenilikçi ürünleriyle sektörde fark yaratan VİKO, yenilikçi ve açma kapama dönemini geride bırakan 'Novella S Slider Dimmer' adlı ürünü ile bu yıl ödüle doymuyor. Işık seviyesini istenilen düzeyde ayarlayabilmenin verdiği konforun yanında, enerji tasarrufu da sağlayan ürün, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın katıldığı Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödül Gecesi'nde 'İyi Tasarım' ödülüne layık görüldü.

Ekonomi Bakanlığı, Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu iş birliğiyle Turquality programı kapsamında bu yıl 3.'sü Haliç Kongre Merkezinde gerçekleştirilen Design Turkey  ödül törenine VİKO Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Durmaz, Genel Müdürü Nusret APAYDIN, Teknik Direktörü  Orhan Ünal ve çok sayıda VİKO yöneticisi katıldı. Törende konuşma yapan  Zafer Çağlayan, Türkiye'nin 2023 ve sonrası hedeflerine ulaşılmasında olmazsa olmazın tasarım ve marka olduğunu, bu iki alanda sıçrama yapılamadığı sürece büyük ihracatçı ve büyük ekonomi olunamayacağını söyledi.

Konuşmaların ardından gerçekleşen ödül töreninde, VİKO'nun ünlü tasarımcısı Mirzad Koç'a Ödülü Bakan Çağlayan tarafından takdim edildi.

VİKO 'Novella S Slider Dimmer' in tasarımı ile aldığı bir diğer ödül ise Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından verilen '4'üncü RAF Yapı Malzemesi Ödülü' oldu. Teknolojinin çevreyle uyumunun temel kriter olarak belirlendiği yarışmada VİKO, Arkitera Mimarlık Merkezi'nin bu anlamlı ödülünü almaya hak kazandı.
 
Novella S Slider Dimmer, kapasitif anahtar sayesinde parmağın hafifçe yukarı ve aşağı kaydırılmasıyla ışık miktarını ayarlayabilme özelliği ile  yaşam alanlarımızda konfor ve tasarrufu bir arada sunan VİKO  Ar-Ge Merkezi her geçen gün bir yeniliğe daha imza atıyor. Yenilikçi ürünleriyle sektörde fark yaratan VİKO, üzerindeki led ışık şiddetinin değişimi ile aydınlık seviyesini rahatlıkla görebileceğiniz Novella S Slider Dimmer ile aydınlatmada enerji tasarruflu bir yaşam alternatifi sunuyor. Novella S'in bir diğer özelliği ise dekorasyonu kısıtlamayan özellikte bir seriye sahip olması ve  metalik, cam, ahşap gibi özel malzeme ile üretilen tüm çerçevelerle kombine edilebilmesi.