Vizeler kalktı yolcu sayısı katlanarak arttı

THY Genel Müdürü Kotil, MÜSİAD'ın Erzurum'dan Tebriz, Bakü ve Tiflis'e uçak seferlerinin yapılmasına ilişkin girişimlerin ele alındığı toplantıya katıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ERZURUM - Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, "Vizeler kalktıkça yolcu sayısı da katlanarak arttı. Yaşasın vizesiz rejim" dedi.

Kotil, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Erzurum şubesinin davetlisi olarak kente gelerek, Palandöken Dağı'ndaki Palan Otel'de düzenlenen ve Erzurum'dan Tebriz, Bakü ve Tiflis'e uçak seferlerinin yapılmasına ilişkin girişimlerin ele alındığı toplantıya katıldı.

Vizelerin kalkmasıyla birlikte yolcu sayısının da arttığını bildiren Kotil, "Ben Rusya'ya gitmek için bir hafta öncesinden vize işlemlerini yaptırmaya başlıyordum. Oysa şimdi öyle bir durum söz konusu değil. Vizeler kalktıkça yolcu sayısı da katlanarak arttı. Yaşasın vizesiz rejim. Vizeler olmadığı sürece işler çok gelişir. Bunun için Ankara'daki büyüklerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Mustafa Güvenli de Tebriz, Bakü ve Tiflis uçak seferlerinin bölgeyi canlandıracağını söyledi.

Güvenli, "Erzurum'un kalkınması bölgenin kalkınması demektir. Üniversite ve turizm de küçümsenmeyecek kadar bir potansiyel var. Bunu dikkate alırsanız Erzurum'dan Tebriz, Bakü ve Tiflis için seferleri kısa sürede başlatırsınız" dedi.

Kotil daha sonra söz alarak, ilgili seferlerin en kısa sürede başlatılması için gerekli adımların atılacağını vurguladı.

Erzurum niye Davos'u geçmesin

Erzurum'un kış turizminde önemli bir rol üstlendiğini dile getiren Kotil, THY'nin Avrupa'nın en iyisi olmak için yaptığı çalışmaları örnek göstererek, yapılacak tanıtımlarla kentin önemli bir yere geleceğini vurguladı.

Şehrin havası ve suyunun güzel olduğunu ifade eden Kotil, şöyle devam etti:

"Avrupa'da birinci havayoluyuz. Demek ki, bir Türk firması alanında ilk sıraya yükseliyor. Herhangi bir ülke, bir üründe öne çıktıysa bu bir başarıdır. Türkiye, 'Gelip ben bu alanda olmak istiyorum' diyorsa bunu yapabilir. Çünkü daha önce başaranların eksilerini, artılarını görür ve o hataları tekrarlamaz. Artıları da çoğaltınca başarı gelir. Biz THY olarak bunu yaptık. Avrupa'yı geçmek dünyayı geçmek anlamına gelmez ama 1-2 yıl içerisinde bu da olur. Erzurum'un havası, suyu güzel. Niye Davos'u geçmesin. Hedefi koyarken 'Neden Davos'u geçmesin' demek lazım. THY, Avrupa'nın en iyisi olmayı başardıysa, Erzurum da Davos'u geçmeyi başarır. İnanın bu süreçte ben bulundum. THY'nin 16 bin çalışanından biriyim. Bunu tek tek gördük. Hedeflediğiniz rakibi çok iyi inceler, artılarını ve eksilerini çok iyi görür, yanlışlarını yapmaz, doğrularını yaparsanız belki 7, belki 8 yıl olur ama sonunda geçersiniz. Bunun için de tempolu çalışmak çok önemli. Kim tempolu çalışırsa sonucu da güzel oluyor. Bunu yaparken, Erzurum'u tanıtmalıyız. Erzurum'u tanıtmak için bizler de üzerimize düşeni yapmaya çalışacağız."

Bu konularda ilginizi çekebilir