”Ya sev ya terk et ifadesi MHP'ye ait”

Başbakan Erdoğan, bugüne kadar hiçbir yerde 'ya sev ya terk et' ifadesi kullanmadığını belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA -  AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Tayyip Erdoğan, bugüne kadar hiçbir yerde 'ya sev ya terk et' ifadesi kullanmamıştır. Bunun patenti MHP'ye aittir, AK Parti'ye ait değildir. Tayyip Erdoğan'a da ait değildir. Ben bu ifadenin karşısında olan biriyim" dedi.

Partisinin TBMM grup toplantısında konuşan Erdoğan, son grup toplantısından bugüne kadar doğuda, batıda bir çok ili ziyaret etme fırsatı bulduğunu belirtti. Erdoğan, Diyarbakır, Kırıkkale, Ankara, İstanbul, Elazığ, Tunceli, Kahramanmaraş, Van, Hakkari ve Erzurum'da toplu açılışlar yaptığını, bu illerde partisinin ağırlıklı olarak merkez ilçe kongrelerine katıldığını anlattı.

Erdoğan, Hakkari'nin kendisi için çok önem ifade ettiğini belirterek, "Niye?" diye sordu. "Terör örgütü ve onun yandaşı olanlar... Bunun altını çiziyorum. Çıkıp da sağda, solda, toplantılarda, sağolsun bazılarının da destekleriyle yaptıkları açıklamalar hakikati ifade etmiyor" diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tayyip Erdoğan, bugüne kadar hiçbir yerde 'ya sev ya terk et' ifadesi kullanmamıştır. Bunun patenti MHP'ye aittir, AK Parti'ye ait değildir. Tayyip Erdoğan'a da ait değildir. Ben bu ifadenin karşısında olan biriyim. Benim dediğim nedir? Hemen bunu, televizyonlarla görüşür ederler, oralardan bunun açılımını yaparlar, ne söylediğim orada daha yakından dinlerler ve görürler.

Benim söylediğim nedir? Benim söylediğim şu; Biz bu ülkede Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Gürcüsüyle, Abhazasıyla, Boşnağı ile biriz, beraberiz. Hiçbir etnik unsur, bir diğer etnik unsura üstünlük mücadelesi vermemelidir, veremez. Bizim bir üst kimliğimiz var. Bu üst kimlik de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığıdır. Biz yola çıkarken bir şey söyledik. Tek millet dedik, tek bayrak dedik, tek vatan dedik, tek devlet dedik. Buna karşı olanlar var mı? Kimse, 'Hayır, tek millet değil' veya 'tek bayrak kabul etmiyoruz', bunu diyebilir mi? Bunu beğenmiyorsa, o zaman buyursun beğendiği yere gitsin. Dediğim budur. "