Yabancılar, Özgecan için fidan dikti

Marmaris'te, Özgecan Aslan için fidan dikme etkinliği düzenlendi. Etkinliğe bazı sivil toplum kuruluşu üyelerinin yanı sıra bölgedeki yerleşik çoğu İngiliz uyruklu 20 kadar yabancı da katıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 Marmaris'te yerleşik olarak yaşayan çok sayıda yabancı uyruklu, Özgecan Aslan'ın öldürülmesini ve kadına yönelik şiddeti protesto etmek için fidan dikti. 

Çevre gönüllüsü İmdat Avcı, kendi oluşturduğu Kazım Koyuncu Hatıra Ormanı'nında, Mersin'in Tarsus ilçesinde öldürülen Özgecan Aslan için fidan dikme etkinliği düzenledi. Etkinliğe, bazı sivil toplum kuruluşu üyelerinin yanı sıra bölgedeki yerleşik çoğu İngiliz uyruklu 20 kadar yabancı da katıldı.  

Her yıl Kazım Koyuncu için hatıra ormanına fidan diktiklerini hatırlatan Avcı, bu yıl Özgecan için fidan dikmeye karar verdiklerini dile getirdi. Avcı, tüm ezilen, dövülen ve öldürülen kadınlar için fidanları diktiklerini kaydetti. 

İskoç Jeannie Thirkill, gazetecilere yaptığı açıklamada, bir kadına yapılan şiddeti bütün kadınlara yapılmış kabul ettiklerini söyledi. 

 Özgecan için çok üzüldüklerini belirten Thirkill, "Kadınlığımızdan utandık. İnsanların ölümü yaşlandıktan sonra beklemesi lazım ama maalesef gencecik bir kız bir erkeğin elinden hayatını kaybetti. İnşallah bu son olur" dedi.

​Rachel Navaro ise Türk arkadaşlarının daveti üzerine etkinliğe katıldıklarını dile getirdi. Türkiye'de yaşadıkları için Özgecan olayının kendilerini daha fazla üzdüğünü vurgulayan Navaro, "Haberleri basından duyduk ve İngilizce olarak izledik. Gerçekten yaşanmaması gereken bir olaydı. Tepkimizi fidan dikerek göstermek için arkadaşlarla burada toplandık” diye konuştu. 

Peniche Hookers da fidanları dünyada şiddet gören tüm kadınlar için diktiklerini kaydetti. "Biz kadınlar şiddet görmek istemiyoruz" diyen Hookers "Özgecan’ın başına gelen olay çok üzücü. Biz olayı İngiliz basınından izledikten sonra başka kadınların şiddet görmemesi adına fidan dikerek bu olayı protesto etmek istedik" ifadelerini kullandı. 

Etkinliğe katılanlar hatıra ormanında yaklaşık 300 kızılçam fidanını toprakla buluşturdu. 

Bu konularda ilginizi çekebilir