Yapı Kredi'den 1.65 milyar lira net kâr

Yapı Kredi'nin toplam aktif büyüklüğü 116 milyar TL'ye ulaştı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Yapı Kredi, yılın dokuz ayında 1 milyar 653 milyon TL net kar elde etti. Yılın ilk dokuz aylık döneminde ortalama özsermaye karlılığı yüzde 21 olarak gerçekleşen Yapı Kredi'nin toplam aktif büyüklüğü ise 2010 yılsonuna göre yüzde 25'lik artışla 116 milyar TL'ye ulaştı.

Üçüncü çeyrek finansal tabloları ile ilgili açıklama yapan Yapı Kredi CEO'su Faik Açıkalın, 2011 yılı için öngördükleri büyüme ve karlılık hedeflerine paralel olarak yol aldıklarını belirtti. Kredi büyümesinin yavaşladığı üçüncü çeyrekte bireysel ve KOBİ segmentlerinde hedefledikleri performansa eriştiklerini söyleyen Açıkalın, sağlam likidite ve fonlama pozisyonlarını da koruduklarını sözlerine ekledi.

Kredilerimizin toplam aktifteki payı yüzde 59'a ulaştı

Yılın ilk dokuz ayında tüketici kredilerinde yüzde 28, KOBİ kredilerinde yüzde 37 büyüme kaydettiklerini, kredi kartları alanında da lider konumlarını sürdürdüklerini belirten Açıkalın şöyle devam etti;

"1944'den beri Türkiye'nin önde gelen bankalarından birisi olan Yapı Kredi, 2011 yılında da  akıllı büyüme stratejisi çerçevesinde müşteri odaklı bankacılık yaklaşımını sürdürüyor. Bu sayede kredilerimizin toplam aktiflerimizdeki payı yüzde 59'a ulaştı. Toplam kredilerimiz yılın ilk 9 ayında sektöre paralel yüzde 25 oranında artışla 67 milyar 827 milyon TL'ye ulaştı. Büyümenin kaynağı ağırlıklı olarak TL cinsinden tüketici kredileri ile KOBİ kredileri oldu. Yabancı para kredilerde ise enerji projeleri başta olmak üzere proje finansmanına odaklandık. Bu çerçevede ülkemiz ekonomisine toplam 4 milyar dolarlık kredi sağladık."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir