Yaralı YPG'liler hastanede öldü

Kobani'de IŞİD militanları ile girdikleri çatışmalarda yaralanan 6 YPG’li, tedavi için getirildikleri kentte yapılan müdahaleye rağmen hayatını kaybetti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ŞANLIURFA - Kobani’de IŞİD militanları ile girdikleri çatışmalarda ağır yaralanan ve dün gece Mürşitpınar Sınır Kapısı’ndan tedavi için Şanlıurfa’daki hastanelere getirilen YPG’li Azat Anter (25), Tuba Karar (24), İbrahim Erbay (24), Vahap Güven (27), Murat Kaysı (18) ve Yusuf Eker (18) yapılan müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi. Adli Tıp Kurumu’nda otopsileri yapılan 6 YPG’linin cenazeleri, ailelerine teslim edildi. Ölenlerden Murat Kaysı ve İbrahim Erbay’ın cenazelerinin Siirt’te, diğerlerinin cenazelerinin ise Batman ve Mardin’de toprağa verileceği öğrenildi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Şanlıurfa İl Başkanı Celalettin Erkmen, Adli Tıp Kurumu’na gelerek ailelere baş sağlığı diledi. Burada basın açıklaması yapan Erkmen, herkesin barış sürecinin devam etmesini istediğini söyledi. Uluslararası güçlerin konuya daha duyarlı olmaları gerektiğini belirten Erkmen, “El birliği ile sürecin devam etmesinden yanayız. Bu halkında bir sabrının olduğunu bu ülkeyi idare edenler bilmelidir. Bir an önce bu katliam ve vahşetin önüne geçilmesi için bütün kamuoyunun duyarlı olmasını bekliyoruz. AKP iktidarının bu konuyu yeniden elden geçirmesi gerekiyor. Elle tutulur, sonucu bu vahşetin önüne geçecek bir siyaset izlemesini bekliyoruz” dedi.

"Peşmerge Kobani düşmeden gelmeli"

Erkmen, Kobani’de YPG’ye destek için Irak’tan gelecek peşmergelerin geç kalması halinde geçişlerine izin vermeyeceklerini ifade ederek şunları söyledi: 

“Bir ay önce NATO üyesi 40 ülke IŞİD’i terör örgütü olarak ilan etti ve sonuç alıcı müdahalelerin yapılacağı söylendi. Bir aya kadar zaman geçmesine rağmen sonuç alıcı hiçbir eylem içersine girilmedi. Birkaç gündür ABD’ye peşmergelerin geçmesi için görüş sunmuş. IŞİD ile PYD arasında sen ayrım yapamıyorsan senin bu söylemen safsatadır. Peşmerge gelecekse, Kobani’nin düşmesinden sonra gelirse peşmergelerin oraya geçişine biz müsaade etmeyeceğiz. Gitmesinin de bir anlamı yoktur. Eğer bu gün Kobani’ye insanlar kendilerini bir biçimde ulaştıramıyorsa, oradaki vahşetin duygusunu paylaşmıyorsa 3-5 gün sonra gelecek olan yardımı kesinlikle biz burada engelleyeceğiz ve geçişlerine müsaade etmeyeceğiz. Peşmergenin ulaşması merakı içersinde değiliz. Bizim beklentimiz bir an önce Kobani’ye gitmeleridir.” (DHA)

Bu konularda ilginizi çekebilir