Yazıcıoğlu soruşturmasında emekli askere gözaltı

BBP eski Genel Başkanı Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği kazaya ilişkin biri emekli asker olmak üzere iki kişi gözaltına alındı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - BBP eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nce, biri emekli asker iki kişi gözaltına alındı.

Soruşturma kapsamında, ifadesine başvurulmak üzere emniyete çağrılan emekli bir askerin Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne geldiği ve ifadesinin alınmasına başlandığı bildirildi.

Soruşturmayı yürüten savcılığın talimatıyla Atatürk Havalimanı'na gelen emniyet ekipleri, TAV'ın bir birim müdürünün ofisinde arama yaptı.

Teknisyenin bilgisine başvuruldu

TAV Havacılık, bir teknisyenlerinin eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin bilgisinin alındığını, konunun bu kişinin daha önceki görevine dair olduğunu, şu anki göreviyle bir ilgisinin bulunmadığını bildirdi.

TAV Havacalık'tan yapılan açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Helikopter kazasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında daha önce bu kaza ile ilgili teknikten sorumlu bilirkişi olarak kaza kırım ekibinde çalışmış olan teknisyenimizle ilgili bilgi almak üzere, bugün emniyet birimleri TAV Havacılık hangarlarını ziyaret etmiştir.

Soruşturma kapsamı emekli astsubay teknisyenin o dönem ki göreviyle ilgilidir. Yapılan soruşturmanın, teknisyenimizin halihazırdaki görevi ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır."

 

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir