Yeni havalimanına taşınma tarihi belli oldu

DHMİ, personel yetersizliği ve hava koşulları gibi hususlara dikkati çekerek İstanbul Havalimanı taşınmasının 3 Mart'a ertelendiğini duyurdu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından ilgili kurumlara gönderilen yazıda, Atatürk Havalimanı'ndan İstanbul Havalimanı'na yapılacak olan taşınma tarihinin 3 Mart 2019 olarak belirlendiği belirtildi. Taşınma daha önce 30-31 Aralık 2018 olarak planlanmıştı.

Yazıda erteleme nedenleri olarak; olumsuz hava şartları, taşınma güzergahının trafiğe kapatılması ve trafiğin başka güzergahlara yönlendirilmesiyle ciddi mağduriyetler yaşanabileceği belirtilerek şöyle denildi:

"Ayrıca taşınma kapsamında tescili bulunmayan 700 civarındaki (plakasız) aracın geçici tescil işlemlerinin yetiştirilmesinde güçlüklerle karşılaşılabileceği, İstanbul Havalimanı'nda görev yapacak gümrük ve emniyet personelinin tam kapasite çalışma eğitimi, tayin süreçlerinin tamamlanması ve personel yetersizliği gibi hususların işletmeye geçişte ciddi güçlükler oluşturabileceğinin değerlendirildiği belirtilerek... İstanbul Havalimanı'nın bütün eklentileriyle ve tüm fonksiyonlarıyla beklenilen kapasitede çalışabilmesi ve herhangi bir hizmet kusuru yaşanmaması için büyük taşınmanın mevsim şartlarının uygun olacağı ileri bir tarihe alınması istenilmiştir"

Bu konularda ilginizi çekebilir