Yeni teşvik sisteminin iki temel hedefi var

Hükümet, yeni sistemle cari açığı azaltırken, bölgesel dengesizliği de gidermeyi planlıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

VAN - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, iki temel  hedeflerinin olduğu yeni teşvik sistemi üzerindeki çalışmaların devam ettiğini  belirterek, "Birincisi cari açığı azaltmak, ikincisi ise bölgesel dengesizliği  gidermektir. Bunun için stratejik sektörlere yöresi ve bölgesi ne olursa olsun  cari açığı azaltmak için desteklemeler vereceğiz. Bunun yanında bölgesel gelişme  açısında bazı sınıflandırmalar dahilinde bazı teşvikler sağlayacağız" dedi.

Van'da temaslarda bulunan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, basın  mensuplarıyla Rescate Otel'de kahvaltıda bir araya geldi. Dün Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Yönetim Kurulu ile Deprem Sonrası  Kalkınma Programı Genişletilmiş Toplantılarına katıldığını ifade eden Yılmaz,  toplantılarda kamu ve sivil toplum örgütlerinin temsilcilerini dinlediğini bildirdi.

Bakan Yılmaz, bir soru üzerine yeni teşvik sistemi üzerindeki  çalışmaların devam ettiğini bildirdi. Teşvik sisteminde iki temel hedeflerinin  olduğunu dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:

"Birincisi cari açığı azaltmak, ikincisi ise bölgesel dengesizliği  gidermektir. Bunun için stratejik sektörlere yöresi ve bölgesi ne olursa olsun  cari açığı azaltmak için desteklemeler vereceğiz. Bunun yanında bölgesel gelişme  açısında bazı sınıflandırmalar dahilinde bazı teşvikler sağlayacağız."

(A.A)

Bu konularda ilginizi çekebilir