Yerli füze göreve hazır

Lazer güdümlü füze L-UMTAS'ın atış testleri ve Atak helikopterine entegrasyon çalışmaları başarıyla sonuçlandırıldı. Böylece UMTAS'lar artık Atak helikopterlerinde kullanılabilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, Türkiye'nin uzun menzilli tanksavar füze ihtiyacını karşılamak için başlatılan UMTAS Projesi devam ediyor.

Proje kapsamında Roketsan tarafından geliştirilen lazer güdümlü füze L-UMTAS'ın atış testleri ve Atak helikopterine entegrasyon çalışmaları başarıyla tamamlandı. Çalışmaların bitmesiyle UMTAS'ların Atak helikopterlerinde kullanılmasının önünde engel kalmadı.

Tüm hava koşullarında görev yapabiliyor

Kızılötesi arayıcı başlık veya lazer arayıcı başlık opsiyonlarıyla havadan yere veya yerden yere zırhlı hedeflere karşı kullanılan 8 kilometre azami menzil ve 500 metre asgari menzile sahip UMTAS, gündüz gece ve tüm hava koşullarında görev yapabilme özelliğine sahip.

Milli Atak helikopterinin resmi tanksavar sistemi olarak tanımlanan UMTAS, helikopter, insansız hava aracı, kara araçları, sabit platformlar, hafif saldırı uçakları, deniz platformalarına da entegre edilebiliyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir