Yılbaşı gecesi alkollü araç kullanmayın

Yılbaşında alkollü araç kullanılmaması yönünde sürücüleri uyaran TŞOF Başkanı Apaydın, yeni yılda taksi duraklarının 24 saat açık olacağını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, yılbaşı nedeniyle araç kullanacak olan vatandaşları, alkol tüketiminin yoğunlaştığı yılbaşı gecesi nedeniyle uyararak, "Yeni yıl nedeniyle taksi duraklarımız 24 saat açık olacak. Yeni yıla mutlu ve huzurlu girmek istiyorsanız alkollü araç kullanmayın" dedi. 

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın yaptığı açıklama ile yılbaşı gecesi araç kullanacak sürücüleri uyararak, yeni yıla kazasız girmeyi istediklerini belirtti. Trafiğe çıkarken toplu taşıma araçlarının tercih edilmesi konusunda uyaran Apaydın, "2013 yılının ilk 10 ayında 98 bin 969 alkollü sürücünün ehliyetine el konuldu. 2012 yılında 129 bin 630, 2011 yılında bu sayı 90 bin 108 kişi idi. Yani bir önceki yıla göre alkollü araç kullananların oranı yüzde 13 oranında artmış bulunmaktadır. 2013 yılının ilk 10 ayında toplamda 123 bin 310 kişi mahkemeye sevk edilerek ehliyetine el konulmuş. Bunun 98 bin 969’sı alkollü. Yani ehliyetine el konulanların yüzde 80’i alkollü çıkmıştır. Alkol tüketiminin yoğunlaştığı yılbaşı gecesi olabilecek kazalar için önceden tedbir alın. Gece boyunca yapılacak kontrollerde alkollü araç kullandığı tespit edilenlerin hem ceza ödemek zorunda kalacaklarını hem de ehliyetlerine el konulacağını hatırlatırım" ifadelerini kullandı. 

"Taksi duraklarımız sabaha kadar açık"

Yeni yıl nedeniyle yılbaşı gecesini dışarıda geçirecek olan vatandaşların kendi araçlarını kullanmamalarını belirten Apaydın, "Yeni yıl gecesini evlerinin dışında geçirecek olan vatandaşlarımız alkollü iken araç kullanmasınlar. 81 il ve ilçelerimizin tamamında taksi duraklarımız sabaha kadar 24 saat süreyle görev başında olacaklar. Mutlaka taksi duraklarımızdan yararlansınlar. Ayrıca, il ve ilçe emniyet müdürlükleri tarafından alınan tedbirlere harfiyen uyularak, alkol kullanan vatandaşlarımız yetkililerden yardım talebinde bulunsunlar." Birkaç saatlik eğlence için alınan alkolün etkisiyle çok sayıda insanımızın hayatını kaybettiğini kaydeden Apaydın, "Aile ocaklarının sönmesinin yanı sıra büyük maddi ve manevi zararlar ortaya çıkmaktadır. Gelin yılbaşı gecesinde alkollü araç kullanmayın. Ağır kış şartlarının yaşandığı yılbaşı günü buzlanmaya dikkat ediniz" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir