Yıldırım: AB çok şey kaybeder

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye ile ilişkilerin bozulmasının Avrupa Birliği'ne (AB) çok şey kaybettireceğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye ile ilişkilerin bozulmasının Avrupa Birliği'ne (AB) çok şey kaybettireceğini dile getirerek, Avrupa'yı referandum konusunda Türkiye'nin iç işlerine karışmaması için uyardı.

Yıldırım Karaman'da düzenlediği mitinginde, "AB bizi 54 yıldır oyalıyor. Türkiye ile ilişkileri bozmak bize ne kaybettirir konuşulabilir ama AB'ye çok şey kaybettirir" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da hafta sonu yaptığı açıklamada Türkiye'nin AB üyeliğinin referanduma götürülebileceğini söylemişti.

Bazı AB ülkelerinin Türkiye'deki referandum sürecine müdahale ettiğini de vurgulayan Yıldırım şöyle devam etti:

"Avrupa ülkeleri PKK'nın mitingini serbest bırakıyor. Ancak evet demeyi yasaklıyor. Bunun adı ırkçılıktır.. PKK'ya eylem yaptırmak, FETÖ ile kol kola girmek size mi düştü.. Referandum konusunda Avrupa'yı uyarıyorum. İç işlerimize karışmayın. Kendi işinize bakın."
Türkiye 16 Nisan tarihinde cumhurbaşkanlığı yönetim sistemini de öngören anayasa değişikliği teklifini referandumda oylayacak.

Referandum sürecinde Hollanda ve Almanya başta olmak üzere bazı Avrupa ülkeleri, Türk bakanların ülkelerinde referandum konulu toplantılar yapmalarını engellemişler, hükümet bu ülkelere tepki göstermişti. Bu süreçte Hollanda ile gerilim yaşayan Türkiye, bu ülkeye bazı siyasi yaptırım kararları almıştı.