Yıldırım: Derecelendirme kuruluşları kaos yaratmaya çalışıyor

Başbakan Yıldırım, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının 2018 için Türkiye'de kaos senaryosunu devreye sokmaya çalıştığını savunarak, gerekli tedbirleri aldıklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AK Parti Genel Başkan Vekili ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Meclis'teki başkanlık seçimleriyle ilgili kısa bir açıklama yapan Başbakan Yıldırım, "Meclis Başkanımız sayın İsmail Kahraman Bey, tekrar aday oldu. Meclis başkan adayımızın yanındayız, hayırlı uğurlu olsun" şeklinde konuştu.

"Derecelendirme kuruluşları kaos senaryosunu devreye sokmaya çalışıyor"

Başbakan Binali Yıldırım, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının 2018 için Türkiye'de kaos senaryosunu devreye sokmaya çalıştığını belirterek, vatandaşın rahat olması gerektiğini, ihtiyaç duyulan tedbirleri aldıklarını vurguladı.

"İlk 9 ayda Türkiye'ye yatırım için gelen yabancı sermaye miktarı 8 milyar doları buldu" diyen Başbakan Yıldırım, "Yılbaşından bu yana 13 milyar dolar finans piyasasına girdi. Derecelendirme kuruluşları ne söylerlerse söylesinler Türkiye ekonomisi güçlüdür. Büyümeye kalkınmaya, iş ve aş üretmeye devam edecektir" şeklinde değerlendirme yaptı.

Uluslararası derecelendirme kuruluşlarının Türkiye'nin büyüme oranını üç kez olumlu yönde revize etmek zorunda kaldığını da kaydeden Başbakan Yıldırım konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Onların revize  ettikleri büyüme oranı değil, aslında kendi itibarlarını kurtarma çabasıdır. 2018 için de kaos ve ekonomik kriz senaryosunu tedavüle sokmaya çalışıyorlar. İş alemi ve 80 milyon vatandaşımız rahat olsun. 2018 için de gerekli tedbirleri alıyoruz. Büyüme, iş üretme ve istihdama devam edeceğiz."

Başbakan Yıldırım 2018 yılında enflasyonla mücadele, istihdam oluşturma, yatırım ve ihracatı artırmaya devam etmeyi amaçladıklarını da vurguladı.

"ABD ile ilişkileri germek gibi bir niyetimiz yok"

Başbakan Yıldırım ABD temaslarına ilişkin de açıklamalarda bulundu.

ABD ziyareti sırasında ABD'nin CNN International kanalına verdiği röportajda, "Gülen'in ABD'den iade edileceğine ilişkin bir sinyal yok" ifadesini kullanan Başbakan Yıldırım,  bugünkü konuşmasında, "15 Temmuz'un faili olduğunu sağır sultanın duyduğu (Fethullah) Gülen'in iadesi konusunda ABD neyi bekliyor? Daha ne delil soruyorsun?" diye konuştu.

Başbakan Yıldırım, "ABD ile ilişkileri germek gibi bir niyetimiz yok. Vize konusunun kısıtlı olarak başlaması ilk adımdır. Normal seviyeye dönmesi ise beklentimizdir" dedi.

"Bölgemizde çatışma alanı olmamasını ümit ediyoruz"

Başbakan Yıldırım Körfez bölgesinde son günlerde yaşanan gerilime ilişkin de, "Körfez'deki gelişmelerin yeni bir siyasi krize yol açmamasını, bütün tarafların bu yönde tutum sergilemelerini, bölgemizde çatışma alanı olmamasını ümit ediyoruz" dedi.

Başbakan Yıldırım, "Türkiye istikrar, refah ve güvenliği, siyasi birliği sağlanmış bir Lübnan'ın yanında olmayı sürdürecek. Körfez ülkeleri arasında küresel ölçekte barış temenni ediyoruz" diye konuştu.

AK Parti Grup Yönetimi'nde değişiklik yok

Öte yandan AK Parti'nin Meclis Grup Yönetimi belli oldu. Meclis grup yönetimi ve Meclis Başkanvekili ve divan üyeleri değişmedi.