Yıldırım, EKK sonuçlarını açıklayacak

Başbakan Yıldırım EKK sonuçlarını açıklamak için saat 15:00'te basın toplantısı düzenleyecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Binali Yıldırım geçen hafta Cuma günü gerçekleştirilen Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısında alınan kararları açıklamak için bugün saat 15:00'te basın toplantısı düzenleyecek.

Yıldırım, EKK'ya ilişkin daha önceki açıklamalarında teknik çalışmalarının yürütüldüğünü, kapsamlı açıklamanın Rusya ziyareti ardından bugün yapılacağını daha önce söylemişti.

Başbakanlık kaynakları ilgili toplantının saatinin 15:00 olacağını belirtti.

Çankaya Köşkü'nde cuma gecesi Yıldırım başkanlığında düzenlenen ve ilgili bakanlar ve üst düzey bürokratların katıldığı EKK toplantısı TL'deki sert değer kayıpları ardından piyasalar tarafından yakından takip ediliyor.

ABD'de Cumhuriyetçi Donald Trump'ın seçimleri kazanmasının ardından dolarda gözlenen küresel güçlenme eğiliminin iç siyasi ve jeopolitik endişelerle birleşmesiyle TL gelişmekte olan ülkeler arasında dolar karşısında en çok değer kaybeden para birimlerinden biri oldu.

Küresel piyasalardaki iyimserlik ve başta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan olmak üzere siyasilerin "TL'ye dön" çağrısının da etkisiyle son günlerde satış baskısı yerini kurda düşüşe bıraktı. Dolar/TL 2 Aralık'ta tarihi zirve olan 3.60 seviyesini test ettikten sonra yönünü aşağı çevirdi. Kur saat 0921'de 3.3820/3.3831 seviyesinde işlem görüyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir