Yılın son derbisi TT Arena'da

Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray ile Fenerbahçe, 2011 yılının son derbisinde bugün Türk Telekom Arena'da karşı karşıya gelecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Hakem Fırat Aydınus'un yöneteceği dev maç, saat 19:30'da başlayacak.
Türk Telekom Arena'da saat 19.30'da başlayacak yılın son derbisini FIFA kokartlı hakem Fırat Aydınus yönetecek. Aydınus'un yardımcılıklarını Serkan Ok ile Alex Taşçıoğlu yapacak.  
Ligin zirvesini yakından ilgilendiren dev maç öncesi 13 maç sonrası 28 puanı bulunan Fenerbahçe liderlik koltuğunda otururken, 25 puanlı Galatasaray ise ikinci sırada yer alıyor. 
İki takım arasında gol averajında ise Fenerbahçe'nin tek farkla üstünlüğü var.
Galatasaray, Fenerbahçe'yi yenmesi durumunda ezeli rakibiyle puanları eşitleyecek ve gol averajıyla uzun süre sonra liderlik koltuğuna oturacak. 
Fenerbahçe ise beraberlik halinde rakibiyle arasındaki puan farkını koruyacak, galibiyet durumunda ise aradaki puan farkını 6'ya çıkaracak.
Muhtemel 11'ler
Ezeli rakiplerin yılın son derbisine şu olası 11'lerle çıkması bekleniyor:
Galatasaray: Muslera, Eboue, Semih Kaya, Ujfalusi, Hakan Balta, Kazım, Selçuk İnan, Melo, Ayhan Akman, Riera, Elmander.
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Yobo, Bilica, Ziegler, Özer Hurmacı, Emre Belözoğlu, Selçuk, Stoch, Alex, Bienvenu.
368. Randevu
Galatasaray ile Fenerbahçe futbol takımları, tarihlerinde 368. kez karşı karşıya gelecek.
Şimdiki Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın bulunduğu "Papazın Çayırı" olarak adlandırılan yerde 17 Ocak 1909 tarihinde yapılan ve Galatasaray'ın 2-0 kazandığı özel maçla başlayan 102 yıllık ezeli rekabette, galibiyetlerde ve gol sayısında Fenerbahçe'nin üstünlüğü göze çarpıyor.
Sarı-lacivertliler, geride kalan 367 maçtan 140'ını kazanırken, sarı-kırmızılı ekip bu süre içinde 116 kez galip geldi. Ezeli rakipler 111 maçta ise eşitliği bozamadı.
"Sarı Kanaryalar"ın attığı toplam 514 gole, "Cim Bom" 464 golle karşılık verdi.
Bu konularda ilginizi çekebilir