Yıllardır boşa akan dere, alabalık tesisiyle hayat buldu

Bitlis'in Güroymak ilçesinde yıllardır boşa akan dereye kurulan alabalık tesisinde yetiştirilen balıklar, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde pazarlanıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

BİTLİS  - Bitlis'in Güroymak ilçesinde yıllardır boşa akan dereye kurulan alabalık tesisinde yetiştirilen balıklar, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde pazarlanıyor.
Güroymak ilçesinde yaşayan işletmeci Metin Güldal, ilçede uzun yıllardır boşa akan derenin üzerine 300 metre uzunluğunda, 150 ton balık üretimi yapabilecek kapasiteye sahip tesis kurdu.
 
Tesiste ürettiği alabalıkları, kent merkezi ve ilçeler başta olmak üzere Doğu ve Güneydoğu bölgelerine pazarlayan Güldal,  tesiste yetiştirilen 15 ton alabalıktan sağım döneminde yaklaşık 10 milyon yavru elde ettiğini söyledi.
 
Güldal, tesiste, dere yatağının yanı sıra yavru balık üretimi için de 8 havuz bulunduğunu bildirerek, il dışına her yıl 50 ton dolayında balık pazarladıklarını ifade etti.
 
Derede yapılan ölçümlerde suyunun kaliteli, debisinin yüksek çıktığını anlatan Güldal, bu durumun alabalık üretimi için önemli olduğunu kaydetti.
 
Bu konularda ilginizi çekebilir