Yük gemileri karaya oturdu

Kuvvetli yağış ve fırtına deniz ulaşımını aksattı. Kartal'da yük gemileri sürüklenirken, İDO seferlerini iptal etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Meteoroloji İstanbul'un da aralarında bulunduğu bazı illerde, kuvvetli yağış ve fırtına görüleceği uyarısında bulundu. Kartal'da lodos ve fırtınanın etkisiyle yük gemileri, sürüklenirken, İDO seferlerini iptal etti. Trakya'da ise Balkanlardan gelen soğuk ve yağışlı hava yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, öğle saatlerinden itibaren İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Ordu ve Giresun, akşam saatlerinden itibaren ise Düzce, Zonguldak, Bartın, İnebolu ile gece saatlerinde Trabzon, Rize, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli yağış bekleniyor.

Vatandaşlar ve ilgililerin, muhtemel ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan ile ağaç veya direk devrilmesine karşı dikkatli olmaları istendi.

Meteorolojiden fırtına uyarısı

Meteorolojiden yapılan açıklamaya göre, halen Batı Karadeniz'de batı, güneybatı ve kuzeybatı yönlerden esen 7 ila 9 kuvvetindeki fırtınanın, öğleden sonra 8 ila 10 kuvvetinde olabileceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in batısında öğlen 6 ila 8 kuvvetindeki fırtınanın, akşam 8 ila 10 kuvvetinde; doğusunda gece 6 ila 8 kuvvetinde esmesi bekleniyor. Batı Akdeniz'de kuzeybatıdan, Orta Akdeniz'de ise güneybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde fırtına görüleceği tahmin ediliyor.

Vatandaşların ve ilgililerin, fırtınaya karşı dikkatli olmaları istendi.

İDO'dan sefer iptalleri

İstanbul Deniz Otobüsleri'nin bugün hava muhalefeti nedeniyle iç hatlardaki Boğaz hattı, Avcılar seferleri ve Kabataş-Adalar-Bostancı hattındaki deniz otobüsü, Eskihisar ile Topçular araba vapuru hattındaki seferler iptal edildi.

Kartal'da yük gemileri sürüklendi

Kartal'da lodos ve fırtınanın etkisiyle 4 yük gemisi sürüklendi.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Kartal kum deposu önlerinde demirli olan "Pearl" adlı yük gemisi, sürüklenerek karaya oturdu. Gemideki 2 personel de, kendi imkanlarıyla karaya çıktı.

Kartal kum iskelesi önünde demirli olan "Kumdaş" ve "Enko" yük gemileri de sürüklenerek, birbirine sürttü.

Ayrıca, "Bilgili Biraderler" adlı yük gemisi de, demirli olduğu Kartal sahilinde sürüklendi.

Yetkililer, 4 geminin de yardım talep etmediğini bildirdiler.

Trakya'da kar yağışı devam ediyor

Edirne kent merkezinde sağanak geçişler yaşanırken, kentin kuzey bölgelerinde kar zaman zaman şiddetini artırarak tipi şeklinde yağmaya devam ediyor.

Bulgaristan'a açılan Hamzabeyli Sınır Kapısı karayolu da ekiplerce kardan temizlendi. Karayolunda ulaşımın aksamaması için ekipler hazır bekletiliyor.

Yoğun kar yağışından direklerin yıkılması ve enerji nakil hatlarının kopması sonucu elektrik verilemeyen Süloğlu ve Lalapaşa ilçe merkez ve köylerindeki arızanın ise giderilmesine çalışılıyor.

İl Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Çetin, yaptığı açıklamada, Edirne'de dün etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle zaman zaman kapanan ve ulaşımın tek şeritten sağlandığı Hamzabeyli Sınır Kapısı yolunun tamamen trafiğe açıldığını söyledi.

Çetin, elektrik verilemeyen ilçe ve köylere elektrik verilmesi için TREDAŞ ekiplerine destek verdiklerini, en kısa sürede bölgeye elektrik enerjisi verebilmek için yoğun çaba sarf ettiklerini kaydetti.

Hava sıcaklığının 4 derece ölçüldüğü kent merkezinde, zaman zaman şiddetini artıran sağanak geçişleri yaşanıyor.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, kent merkezinde bugün yağışların karla karışık yağmur şeklinde, yüksek kesimlerde ise kar şeklinde devam edeceğini belirterek hava sıcaklığının yarın 15 dereceye kadar çıkacağını belirttiler.

22 köy yolu kapalı, 25 köyde elektrik yok

Kırklareli'nin Demirköy ve Kofçaz ilçeleri ile Dereköy Sınır Kapısı'nın bulunduğu bölgede kar yağışı etkisini sürdürüyor. Kar kalınlığı Kofçaz ilçesinde 40, Demirköy ilçesinde 15, Kırklareli merkeze bağlı Dereköy köyünde 30 santimetreye ulaştı.

Merkez'e bağlı 7, Kofçaz ilçesinde 15 olmak üzere 22 köy yolu ulaşıma kapalı. İl Özel İdaresi ekipleri, kapanan köy yollarını açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Kar yağışı nedeniyle eğitimde de aksamalar meydana geldi. Kofçaz ilçesine bağlı köylerden, kent merkezine okullara gelen 100 kadar öğrenci, ulaşımdaki aksaklıklar nedeniyle eğitimlerine ara vermek zorunda kaldı.

Diğer taraftan Kırklareli merkez'e bağlı 10, Kofçaz ilçesinde de 15 köye, tel kopması ve elektrik direklerinin devrilmesi sonucu enerji verilemiyor.

Kar yağışı Malkara'da etkili

Tekirdağ genelinde sağanak etkisini sürdürürken, Malkara ilçesinde kar yağışı etkili olmaya devam ediyor.

Kent merkezinde zaman zaman şiddetini artıran sağanak etkili oluyor. Hava sıcaklığının 9 derece ölçüldüğü kentte, son 24 saatte metrekareye 10 kilograma yakın yağış düştü. Yağış etkisini yarına kadar sürdürecek.

Çorlu ve Hayrabolu ilçelerinde de etkili olan sağanak nedeniyle, ekipler olası su baskınlarına karşın vatandaşları uyarıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir