Yumurtalarda 'kanser' tehlikesi yok

KAYTAŞ GM Salt, kansere yol açtığı iddia edilen "diyoksin' maddesinin yem üretiminde kullanıldığı iddialarını yalanladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAYSERİ - Türkiye'de üretilen yumurtalarda kesinlikle kanser tehlikesinin bulunmadığı, kansere yol açtığı iddia edilen "diyoksin' maddesinin ise yem üretiminde kullanılmadığı bildirildi.

Kayseri Tavukçuluk ve Ticaret A.Ş.(KAYTAŞ) Genel Müdürü Ahmet Behiç Salt, Almanya'da hayvan yemlerine kansere yol açan kimyasal diyoksin maddesinin karıştığı ve bu yemleri yiyen tavuklardan elde edilen yumurtaların piyasaya sürüldüğü iddialarının, Türkiye ile bir ilintisinin olamayacağını ve Türkiye'de yem üretiminde diyoksin maddesinin kullanılmadığını belirtti.

Salt, şunları söyledi:

"Türkiye'de üretilen yumurtalarda sağlık açısından hiçbir endişe yoktur. Yumurtalarımız sağlıklı ve hijyen şartlarda üretilmektedir. Türkiye yumurta üretiminde Avrupa ve Ortadoğu'nun en modern tesislerine sahip bir ülkedir. Kullanılan yemlerin içerisinde kansere yol açtığı iddia edilen diyoksin maddesi bulunmamaktadır."

Salt, Türkiye'de tüketilen yemlerin tamamının burada üretildiğini ve sadece soya ve mısır ithalatının yapıldığını da ifade ederek, "Türkiye Avrupa ülkelerinden tavuk yemi ithalatı yapmamaktadır. Herkes rahat olsun. Bizim yemlerimiz de yumurtalarımız da gayet sağlıklı. Yemlerde kullanılan soya ve mısır ise Tarım ve Köyişleri Bakanlığının kontrolünde ithal edilmektedir" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir