Yunan sahil botu Didim'de karaya oturdu

Aydın'ın Didim İlçesi'nde, Yunan sahil güvenlik botu karaya oturdu. Türk Sahil Güvenlik ekipleri, çevrede güvenlik önlemi alıp beklemeye başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Aydın'ın Didim ile Söke ilçeleri arasındaki Karina Dalyanı yakınlarında sığlığa oturan 14 metrelik Yunan Sahil Güvenlik Botu için kurtarma çalışması başlatıldı. Özel bir şirkete ait kurtarma teknesinin çalışmalarını yürüttüğü görüldü. Yunan botunda 6 personelin bulunduğu belirtilirken, 4 Türk Sahil Güvenlik Botu ile 2 Türk Sahil Güvenlik helikopterinin bölgede güvenlik önlemi aldığı gözlendi. Yunan botunun derinliği 1 metrelik alanda kumluğa oturduğu öğrenildi.

Yunan Sahil Güvenlik Botu'nun, Farmakonisi Adası'na, kaçak bırakan, bir sürat teknesini takip ettiği sırada olayın yaşandığı öne sürüldü. Sığlığa oturan Yunan Sahil Güvenlik Botu'nun Farmakonisi Adası'nda konuşlu olduğu da belirtildi. Kurtarma çalışmalarının sürdüğü bölgeye 3 mil mesafedeki Agathonisi Adası önlerinde 2 Yunan Sahil Güvenlik Botu'nun çalışmaları izlediği ve alana yaklaşmadığı da görüldü. 

Yaklaşık 2 saat süren kurtarma çabaları sonuç verdi ve Yunan Sahil Güvenlik Botu saat 12.25 sıralarında kurtarıldı. Yunan Savil Güvenlik botu, 4 Türk Sahil Güvenlik botunun eşliğinde Kuşadası yönüne doğru hareket etti.